Blic

Perperoglu već pokazao klasu

-

Košarkaši Crvene zvezde su u jeku priprema za novu sezonu, a dosadašnje provere pokazuju da novi strateg Milan Tomić uigrava tim na pravi način. Tri utakmice imali su crveno-beli do sada, a pored velikog broja postignuti­h poena, igru je obeležila i kvalitetna defanziva. Prvi meč protiv nemačkog Hakro Merlinsa završen je pobedom Zvezde 100:54. Najefikasn­iji na toj utakmici bio je Regland sa 13 poena, četiri asistencij­e i pet skokova. Najbolji utisak ostavio je Perperoglu sa 11 poena i odličnom igrom. Novajlija Beron zabeležio je isto toliko pogodaka, a da se motivisan vraća u redove crveno-belih, pokazao je i Cirbes, koji je imao devet poena, uz deset skokova.

Drugi meč Zvezda je igrala takođe u Beogradu protiv Dinamika, koji je isto pobeđen sa stotkom - 100:63. Najefikasn­iji u redovima tima sa Malog Kalemegdan­a bili su Stratos Perperoglu sa 13 poena, koliko je imao i Aleksa Radanov.

Treća pripremna utakmica je ponovo bila samo još jedno sjajno izdanje beogradske ekipe i to protiv AEK-a - 94:63. Ponovo je najbolji na terenu bio Perperoglu, čime je dokazao da je najveće pojačanje crveno-belih pred narednu sezonu. On je postigao 13 poena, jedan manje je imao Bili Baron. Ognjen Dobrić ih je zabeležio 11, Branko Lazić 10, dok su Marko Kešelj i Dušan Ristić postigli po devet poena. Ostale su još dve provere u pripremnom delu, a prvu Zvezda igra protiv Antverpena 12. septembra, a dva dana kasnije na programu je poslednji meč u predsezoni sa Nižnjim Novgorodom.

 ??  ?? grČki košarkaš je najbolji u pripremnom delu: perperoglu i kešelj
grČki košarkaš je najbolji u pripremnom delu: perperoglu i kešelj

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia