Blic

Milov sin za kredit

Blažo Đukanović, sin predsednik­a Crne Gore Mila Đukanovića, založio je svoj luksuzni dupleks od 199 kvadrata i garažu na Žabljaku u jednoj crnogorsko­j banci, od koje njegova firma „BB Solar“može uzeti kredit od 600.000 evra.

- NikoliNa Govoruša

Đukanović i njegova firma godinama unazad bili su verni isključivo Prvoj banci, u većinskom vlasništvu njegovog strica Aca Đukanovića, koja je kreditno podržavala poslovanje te firme u energetsko­m biznisu Crne Gore. Kako piše u katastarsk­oj evidenciji Uprave za nekretnine, hipoteka banke na stan od 124 kvadrata na četvrtom spratu i stana od 75 kvadrata u potkrovlju i garaže od 17 kvadrata u zgradi koju je gradila kompanija “Razvršje” u zimskom centru, upisana je polovinom avgusta na ime založne izjave koju je potpisao Blažo Đukanović.

- Hipoteka je prvog reda, radi obezbeđenj­a duga korisnika kredita „BB Solar“na osnovu ugovora i aneksa ugovora o utvrđenom limitu, koji je određen na maksimalni iznos od 600 hiljada evra. Visina kamatne stope je 6,5 evra na godišnjem nivou za svaki pojedinačn­i ugovor koji se zaključi po osnovu ovog ugovora. Visina zatezne kamatne stope, naknade i ostali troškovi određuju se pojedinačn­im ugovorima koje će korisnik zaključiti sa bankom za svako korišćenje sredstava iz odobrenog limita - stoji kao teret upisan u katastarsk­u evidenciju Uprave za nekretnine. Banka je istoga dana upisala zabranu otuđenja, opterećenj­a i izdavanja u zakup bez njihove pisane saglasnost­i tih nekretnina.

Time su, praktično, sve nekretnine u vlasništvu mlađeg Đukanovića, ili njegove firme, pod hipotekama banaka zbog kredita koje je

MLAđEM đUKANOVIćU SADA BEZ ZALOGA OSTAJU SAMO DVA POSLOVNA PROSTORA

 ??  ?? blažo đukaNović je kredite do sada uzimao isključivo u prvoj baNci svoG strica aca đukaNovića
blažo đukaNović je kredite do sada uzimao isključivo u prvoj baNci svoG strica aca đukaNovića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia