Blic

Vezao bolesnog šumi i ostavio g

Maloletnik V. K. (14) iz Sremskih Karlovaca uhapšen je zbog sumnje da je nesrećnog Živoslava Miletića (64) vezao za drvo u bagremiku pored Sremskih Karlovaca i ostavio ga da umre.

- Aleksandar latas, bojana bogosav

Koban događaj desilo 31. avgusta, kada je V. K., kako se zasad sumnja, iz čiste obesti zavezao pertlama za drvo Miletića koji je inače osoba ometena u razvoju. Nesrećni čovek nađen je juče na istom mestu sa nogama vezanim za drvo. Na njemu nije bilo tragova nasilja, niti bilo kakvih tragova koji bi ukazivali na to da je pokušao da se oslobodi. Njegovo telo već u fazi truljenja našao je pčelar koji je išao u šumu da obiđe svoje pčele u ovom bagremaru koji se naslanja uz Bukovačku ulicu.

- Ne postoji jasan motiv za ovako ubistvo. Maloletnik je uzeo pertle iz čizama Miletića i vezao ga za drvo. Verovatno nije hteo da ga ubije nego ga je maltretira­o, kako to već deca znaju da rade sa psihički bolesnim osobama. Zašto se predomisli­o i nije došao po njega, još nije jasno. Očigledno, pored svega, o posledicam­a uopšte nije razmišljao. Nema tragova ni da je Živoslav pokušao na bilo koji način da se oslobodi - rekli su nam nezvanično iz policije.

Pretpostav­lja se da je žrtva preminula od žeđi i gladi. Miletić je živeo sa majkom, koja takođe ima psihičkih problema, a njegov nestanak prijavljen je 1. septembra nakon što je porodica primetila da ga nema.

U Karlovcima su znali V. K., kao i njegovu porodicu, ali zbog nekih drugih stvari.

- Znam samo da su problemati­čna porodica, imaju šestoro dece, a taj mali je već poznat po problemima u koje upada i koje oko sebe stvara. Voli da maltretira drugu decu i svakog ko nije u stanju da se brani. Ipak, nisam ni slutio da će nekom doći glave, ovaj slučaj je toliko tužan da je čitava ova priča jedna ogromna strahota - rekao M. Z., žitelj Sremskih Karlovaca.

Policija je obavila uviđaj na licu mesta, urađena je i obdukcija.

Maloletnik je nakon uviđaja uhapšen i juče je tokom dana sproveden sudiji za maloletnik­e Višeg suda u Novom Sadu. Kako saznajemo, juče je i u policiji bio i otac maloletnik­a V. K. u pratnji advokata. Sudija za prethodni postupak u ovom slučaju saslušao je maloletnik­a, a na osnovu izjave i prikupljen­ih dokaza odlučiće hoće li maloletnik V. K. biti zadržan u pritvoru ili će se braniti sa slobode.

NESREĆNOG ČOVEKA DEČAK JE VEZAO ZA DRVO SVOJIM PERTLAMA I NIJE MOGAO DA KAŽE ZBOG ČEGA JE TO URADIO

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia