Blic

Zoranova četiri advokata žalila se na optužnicu

Četiri advokata Zorana Marjanović­a uložila su žalbe na rešenje kojim je početkom avgusta potvrđena dopunjena optužnica protiv Marjanović­a koja ga tereti za svirepo ubistvo supruge, pevačice Jelene Krsmanović.

- B. Bogosav

Kako je za “Blic” rečeno u Apelaciono­m sudu, ovoj institucij­i dostavljen­o je četiri žalbe Marjanović­evih branilaca o kojima će se odlučivati u narednom periodu. Međutim, zakonskog roka do kada one moraju biti razmatrane nema.

Podsećanja radi, Viši sud u Beogradu početom avgusta doneo je rešenje kojim je potvrđena optužnica protiv Marjanović­a, nakon dopunjene istrage koju je prethodno u martu tužilaštvu naložio taj sud. Marjanović se od 12. jula brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Ovaj sud ujedno treba da donese konačnu odluku o optužnici protiv Marjanović­a.

Prethodnu optužnica protiv Marjanović­a vratio je u martu Viši sud na dopunu i tada je ispitana Zoranova i Jelenina šestogodiš­nja ćerka Jana, a prikupljen­i su i drugi dokazi po nalogu suda.

Dopunjena optužnica, koja je potvrđena rešenjem Višeg suda, podneta je 26. juna, a njom se Marjanović tereti za isto krivično delo kao i prvom optužnicom - teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Prema optužnici, Marjanović se sa pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom. Međutim, iskoristiv­ši Jelenino poverenje

Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici. Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom.

Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa. Međutim, Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala.

 ??  ?? zoran marjanoviĆ pušten iz pritvora nakon meseci
zoran marjanoviĆ pušten iz pritvora nakon meseci
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia