Blic

Veštaci utvrđuju da li je dečaka povredio pojas

- M. C. Č.

Trinaestog­odišnji S. M., koji je povređen u petak uveče u teškoj saobraćajn­oj nezgodi kod Belotića, na putu Šabac-Loznica, još uvek je u jedinici intenzivne nege na Odeljenju hirurgije Opšte bolnice u Šapcu.

Dečak je bio vezan na zadnjem sedištu, ali se pretpostav­lja da mu je usled naglog cimanja, kada je auto kojim je upravljala njegova majka udario u električni stub, pojas povredio unutrašnje organe. Sudski veštak će proceniti kako su povrede nastala, ali je u ovom trenutku najvažnije da je njegovo stanje stabilno.

To potvrđuje i hirurg dr Milan Grujić, koji je dečaka operisao.

- Što se tiče težine povreda, njemu je povređena jetra, slezina, želudac i doživeo je kontuziju pankreasa. Sanirali smo krvarenje iz pankreasa, izvađena je slezina i zbrinuli smo povrede na jetri, tako da je sada stabilno. U trenutku kada smo ga primili imao je hematom na prednjem trbušnom zidu - objašnjava hirurg Milan Grujić.

Tog popodneva dečak se posle treninga iz Šapca, gde je imao čas iz karatea, vraćao u Loznicu autom kojim je upravljala njegova majka. Nesrećna žena kasnije je pričala da je, pokušavaju­ći da izbegne čeoni sudar sa automobilo­m koji joj je išao u susret, sletela u kanal i udarila u električni stub. Nakon toga kola su se zapalila, ali je ona ipak uspela da izvuče sina pre nego što je plamen zahvatio zadnji kraj kola.

Porodica, inače, živi u Bijeljini u Republici Srpskoj i taj put im nije nepoznat.

 ??  ?? automobilo­m udarila u elektriČni stub nakon Čega se auto zapalio
automobilo­m udarila u elektriČni stub nakon Čega se auto zapalio

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia