Blic

Podmlađeni “delfini” jure novu medalju

-

Vaterpolo reprezenta­cija Srbije je u Berlinu, gde je od danas pa do 16. septembra čekaju obaveze na FINA Svetskom kupu. Tako će se “delfini”, doduše u nešto podmlađeno­m sastavu, boriti za novu medalju ovog leta, i to samo nešto više od mesec dana nakon što su se popeli na evropski tron.

Selektor “delfina” Dejan Savić obelodanio je na koje vaterpolis­te računa u Berlinu, a zanimljivo je da se na spisku nalazi pet igrača koji su imali bitnu ulogu u dominantno­m osvajanju zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Barseloni. Tako će za reprezenta­ciju Srbije na Svetskom kupu u Berlinu nastupiti: Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Viktor Rašović, Strahinja Rašović, Radomir Drašović, Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Ognjen Stojanović, Mateja Asanović i Gavril Subotić.

- Glavni cilj je plasman u polufinale Svetskog kupa. Želimo da vidimo na koje igrače možemo da računamo, a koji će biti u ekipi na Olimpijski­m igrama u Tokiju, dok će neki ostali sigurno biti oslonac 2024. godine. Naravno, tradicija nas obavezuje i ako se ukaže šansa za medalju, pokušaćemo da je osvojimo - istakao je selektor Dejan Savić pred početak novog takmičenja.

Napomenimo i to, vaterpolis­ti Srbije će se na Svetskom kupu nadmetati u grupi B sa Hrvatskom, Južnom Afrikom i Sjedinjeni­m Američkim Državama, a prvi rival u Berlinu našoj selekciji biće afrička selekcija (danas, 15.45). U grupi A se takmiče Nemačka, Australija, Japan i Mađarska. M. Z.

 ??  ?? najveći adut „delfina“u svetskom kupu: dušan mandić
najveći adut „delfina“u svetskom kupu: dušan mandić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia