Blic

Ben plaši Napoli

Napadač crveno-belih je bio strelac devet puta i najveća je pretnja za rivale u Ligi šampiona.

- milan zarić

Fudbaleri Zvezde koriste reprezenta­tivnu pauzu kako bi se što bolje uigrali pred početak Lige šampiona i duel sa Napolijem, koji crveno-bele čeka već za sedam dana na “Marakani”.

Izabranici Vladana Milojevića su sa najvišom ocenom položili prvi ciklus sezone, u kom je izboren plasman u elitno fudbalsko takmičenje, a ekipa u dosadašnja dva meseca nije doživela nijedan poraz.

Tim iz Ljutice Bogdana je odigrao 14 mečeva pre dvonedeljn­e septembars­ke pauze i u tom periodu je zabeleženo 10 pobeda uz četiri remija.

Ali, na “Marakani” ne žele da se zadovoljav­aju tim učinkom, već vredno rade pod komandom Vladana Milojevića za nastavak sezone u, doduše, nekompletn­om sastavu, pošto su zbog reprezenta­tivnih obaveza van ekipe Krstičić, Rodić i najbolji strelac El Fardu Ben.

Ipak, ni to ne ometa crveno-bele da vredno treniraju kako bi se što pre uigrale pridošlice Ričmond Boaći, Goran Čaušić i Marko Marin, od kojih se mnogo očekuje u Ligi šampiona i upravo bi oni trebalo da budu ključni aduti u borbi protiv evropskih velikana.

Ali, ne spremaju se samo fudbaleri za Ligu šampiona, već i svi radnici na stadionu, pa tako sve čine kako bi “Marakana” zablistala punim sjajem već u utorak, kada će na naš najveći fudbalski kompleks doći Napoli. Tako su u toku radovi u VIP loži i ispred istočne tribine, pa nema dileme da će stadion “Rajko Mitić” biti u potpuno drugačijem ruhu kad počne elitno takmičenje.

A dok ne počnu mečevi protiv evropskih velikana, idealan je trenutak za rekapitula­ciju dosadašnje­g toka sezone i analizu igre crvenobeli­h. Kao što je prethodno bilo rečeno, fudbaleri Zvezde su do sada odigrali 14 utakmica i ni na jednoj nisu doživeli poraz. Ostvarili su 10 pobeda (šest u Superligi) i četiri remija (sve u kvalifikac­ijama za Ligu šampiona).

Izabranici Milojevića su bili efikasni na tim mečevima, jer su postigli ukupno 28 golova, odnosno dva po meču. Posebno je zanimljivo to što se 14 različitih igrača upisalo u strelce, odnosno protivnici nikad ne znaju odakle preti najveća opasnost. Prvi među jednakima je Ben, koji je dosad čak devet puta zatresao mrežu rivala, od čega su ona dva gola protiv Salcburga bila zlata vredna, novi igrač Marseja Radonjić je postigao četiri gola.

Bitan je i momenat kada Zvezdini fudbaleri tresu mreže, a pogled na taj segment pokazuje da su crveno-beli opasni u bilo kom trenutku utakmice. Šampion Srbije je najefikasn­iji u završnici prvog poluvremen­a (od 30. do 45. minuta je pet puta tresao mrežu), na početku drugog poluvremen­a je postigao tri

NAJVIŠE GOLOVA U NOVOJ SEZONI, UKUPNO PET, CRVENO-BELI SU POSTIGLI OD 30. DO 45. MINUTA

gola, dok je u svim ostalim intervalim­a (do 15. minuta, 15-30, 60-75, 75-90. i posle 90. minuta) postigao po četiri gola.

 ??  ?? ben je, iako igra iz drugog plana, najefikasn­iji fudbaler crvene zvezde u novoj sezoni
ben je, iako igra iz drugog plana, najefikasn­iji fudbaler crvene zvezde u novoj sezoni

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia