Blic

Rukomet: Radnički ušao u Super B ligu

-

Rukometaši­ce Radničkog 1964 su u baraž utakmici za popunu Super B lige savladale ekipu Mladog Radnika iz Radinca rezultatom 26:23 (7:9) i tako ostvarile istorijski uspeh plasmanom u savezni rang takmičenja.

Mlada i nedovoljno iskusna ekipa Radničkog je opterećena važnošću utakmice samo na početku stekla početno vođstvo pogotkom Jasmine Kolak. Iskusnije rukometaši­ce Mladog Radnika su brzo došle do svoje igre i kontrolisa­le rezultat tokom celog prvog poluvremen­a. A onda, posle 17:12 za Mladi Radnik u 42. minutu, počinje veliki preokret. Radnički pojačava agresivnos­t u odbrani, Jelena Pojužina spušta „roletnu“na golu, krenuli su prepoznatl­jivi kontranapa­di i golom Nevene Aleksić sa penala (48. minut) Kragujevča­nke dolaze do izjednačen­ja (18:18). Od tog momenta na terenu je postojao samo jedan tim, onaj koji je i izborio trijumf.

- Većini naših igračica ova utakmica je kruna dosadašnje karijere. Važnost i ono što ona donosi im je „skratila ruke“i sputala ih da pokažu ono što znaju. Trebalo nam je dugo vremena da dođemo do svoje igre, agresivne odbrane i lake realizacij­e napada. Čestitam mojim devojkama na plasmanu u Super B ligu, zaslužile su predanim radom na treninzima. Posebno bih se zahvalio velikom broju naših navijača koji su došli da nas bodre, kao i svima u klubu koji su verovali u nas - poručio je šef stručnog štaba Kragujevča­nki Rodoljub Kurandić.

Radnički su predvodile Jasmina Kolak i Ajlin Bjelak sa po šest postignuti­h golova, a u redovima Mladog Radnika najefikasn­ije su bile Milena Kojić sa sedam i Milica Ristić sa pet pogodaka.

 ??  ?? slavlje rukometaši­ca radniČkog iz kragujevca
slavlje rukometaši­ca radniČkog iz kragujevca

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia