Blic

NAJBOGATIJ­A SRPKINJA U LOŽI

Nole je u Njujorku pokazao da se ne plaši rivala, a ni godina. Život u tenisu, ipak, postoji i posle 30.

- Godina XXII, broj 7749 - 11.9.2018 .... 417.09.2013. Email: redakcija@blic.rs aleksandar pijevac List izlazi svakodnevn­o. Rukopisi se ne vraćaju. Štampa „APM print”.

Za 57 dana i šest sati možete da prokrstari­te Evropom sa rancem na leđima, smršate 10 kilograma, ostavite pušenje i pripremite se za polaganje prijemnog. A, može da osvojite dve gren slem titule, kao Novak Đoković.

Rećićete, pa lako je njemu, on je Novak. Da, ali taj isti Novak je pre šest meseci imao operaciju na laktu, dok je krajem marta hteo da padne na teren posle samo 15-20 minuta meča sa Benoa Perom u Majamiju.

Tačno 57 dana i šest sati prošlo je od Đokovićevo­g osvajanja Vimbldona do trijumfa na US Openu, gde je u još jednom njujorškom klasiku bio bolji od Huana Martina del Potra sa 6:3, 7:6 (7:4), 6:3. Novak je tako stigao do

71. turnira u karijeri i

14. grend slema, ali što je najvažnije, potvrdio je da teniski život postoji i posle 30. U godini kada je bio otpisan i prežaljen, on je pokazao da ne samo da nije na kraju karijere, već da ćemo tek da gledamo pravog Novaka Đokovića.

- Zahvaljuju­ći porodici, onima koji me vole, moje porodice, dece, mog tima, svih koji su bili uz mene kada sam imao operaciju, shavatio sam kroz šta je prolazio Delpo. Učite iz takvih teških trenutaka, želeo sam da se vratim i uz podršku mojih najmlijih uspeo sam. Svašta sam preživeo u poslednje vreme i nema srećnijeg čoveka od mene. Takođe, naučio sam dosta o sebi, naučio sam da budem strpljiv, što nikada nije bila moja jača strana – rekao je Novak.

A, svet je naučio da ne potcenjuje Novaka koji je Pored stručnjog štaba predvođeno­g Marijanom Vajdom, u Novakovj loži na finalu US Opena sedela je i najbogatij­a Srpkinja. Rebeka Mekdonald, rođena kao Ubavka Mitić, sa našim teniserom je proslavila osvajanje titule. Gospođa Mekdonald živi i radi u Kanadi gde je napravila poslovnu imperiju vrednu dve milijarde dolara.

rebeka mekdonald

već sada dobitnik nagrade za najveći povratak u sportu u 2018. godini. U poslednja dva meseca ima tri osvojene titule, uz skor 22-1 a sa 14. grand slem trofejom se izjednačio sa svojim idolom, Pitom Samprasom. Zanimljivo je da je Pit u Njujorku 2002. uzeo poslednji veliki pehar i odmah se penzionisa­o. Imao je 31 godinu, koliko i Novak danas.

- Nadao sam se da će Pit Sampras biti ovde, ali nažalost nije. Pite, volim te - poručio je naš teniser.

Novak ne samo da ne razmišlja o penziji, već je svima jasno da želi da bude najbolji među najboljima. Da bi to uspeo, mora da stigne i prestigne Rodžera Federera i Rafu Nadala koji imaju 20, odnosno 17 grand slem trofeja.

Najstariji teniser koji je uzeo grand slem bio je legendarni Ken Rozvel koji je 1972. u Australiji podigao pobednički trofej sa 37 godina i 63 dana. To znači, da Novako možemo da gledamo do 2024. godine. Ako tako bude, a znajući Novakov karakter i volju, onda nije nemoguće da Federera ostavi daleko iza sebe.

- Razmišljao sam o tenisu, razmišljao sam o tome kako me provocira na neki način. Ali, to je pozitivna provokacij­a. Osećam se kao da mi je tenis udahnuo novu svežinu. Život me je naučio da je za dobre stvari potrebno vreme. Potrebno je da se sve sklopi u veliku sliku. U februaru nisam smeo ni da pomislim da ću biti ovde priznao je Đoković.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia