Blic

Tipsarević: Nole će ponovo biti broj 1

-

U danu kada je Novak Đoković osvojio US Open i vratio se na treće mesto najboljih tenisera sveta, ime Janka Tipsarević­a je izbrisano sa ATP liste. Isto se dogodilo i Jeleni Janković. S obzirom na to da oboje naših tenisera nisu nastupili više od godinu dana, izgubili su sve bodove koje su branili pa tako imaju nula poena, što znači da ih nema na teniskim listama.

Tipsarević, juniorski šampion Australija­n opena iz 2001. godine, kada je u Melburnu trijumfova­la i Jankovićev­a, pokušava da se vrati na teren, ali je nedavno morao da otkaže učešće na Čelendžeru u Banjaluci. Ponovo je povreda bila jača od nekada osmog tenisera sveta, koji je u razgovoru za “Blic” čestitao Novaku na uspesima.

- Od početka godine sam u kontaktu sa Novakom, od početka njegove patnje i znam kroz šta je sve prolazio. U martu, kada je bio 17. na svetu, ja sam rekao da će sledeće godine u to vreme biti svetski broj jedan. Jedino što sam ga posavetova­o jeste da bude strpljiv, da ne može ništa da se desi preko noći. Normalno je bilo da za početak ovog njegovog puta ka povratku u svetski vrh prolazi kroz oscilacije i da nekada dobije i „po dupetu“. Sada smo u prvoj polovini septembra i ovo što je Novak do sada uradio je neverovatn­o – rekao je Janko Tipsarević i dodao:

- On je prihvatio moje savete. Posle poraza bismo se čuli i zaista nije pravio dramu. Najveći faktor njegovog povratka je činjenica da ga ne boli lakat i da je zdrav. Uopšte se nije postavljal­o pitanje da li će se on vratiti u svetski vrh, nego kad će se to dogoditi. Iskreno, jedino nisam mislio da će se to dogoditi ovako brzo. Taj njegov povratak na broj jedan može da se dogodi već do kraja godine, a to, smem da se kladim, niko nije verovao kada je izgubio drugo kolo Australija­n opena – dodao je Janko Tipsarević.

Nekada je Novak morao i da dobije „po dupetu“, kaže Tipsarević

 ??  ?? zajedniČki dani u srpskom timu: ĐokoviĆ i tipsareviĆ
zajedniČki dani u srpskom timu: ĐokoviĆ i tipsareviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia