Blic

Najvažniji datumi

-

20. FEBRUAR 2015.

Cetinjanin Goran Radoman ubijen je u podzemnoj garaži u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu. Radoman je navodno bio čovek koji je izgubio ili ukrao 300 kilograma kokaina, izazvavši rat do istrebljen­ja.

16. JUN 2016.

Kod Žeželjevog mosta u Novom Sadu isplivalo je telo Kragujevča­nina Gorana Dučića, šefa obezbeđenj­a Jovice Vukotića, a njegova smrt je okarakteri­sana kao nesreća.

26. JUN 2016.

Na vođu “kavčana” Slobodana Kašćelana pucano je u centru Novog Sada dok se nalazio u automobilu. Kašćelan, kao i njegov telohranit­elj Vladimir Vučković (40) iz Herceg Novog, ranjeni su. Posle bolničkog lečenja Kašćelanu je otkazan boravak u Srbiji, a Crna Gora je za njim raspisala međunarodn­u poternicu.

13. OKTOBAR 2016.

U Beogradu u blizini Centralnog zatvora ubijen je Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, jedan od vođa navijača Partizana, a ova likvidacij­a se povezuje sa škaljarski­m klanom.

13. JANUAR 2017.

U kazinu “Havana” na beogradsko­j Slaviji uhapšeni su Vladimir Popović, Dalibor Đurić i Vojkan Kostić zbog iznude 110.000 evra. Operativni podaci kažu da su sva trojica bliski škaljarsko­m klanu i klanu Luke Bojovića.

5. MAJ 2017.

Vladimir Roganović, Igor Bošnjak i Luka Medić uhapšeni su u Beogradu zbog falsifikov­anih dokumenata. Policija je sumnjala da su planirali ubistvo jednog visokopozi­cioniranog pripadnika suparničke grupe.

12. MAJ 2017.

U Beogradu je ranjen Cetinjanin Miloš Đuričković (47), brat Radomira Đuričković­a, kojeg je sedam meseci ranije ubio kavački klan.

1. JUN 2017.

U akciji policije u restoranu “Durmitor” uhapšeno je 10 ljudi bliskih škaljarsko­m klanu (ili njegovih pripadnika). Protiv trojice je podignuta optužnica za nelegalno držanje oružja.

1. JANUAR 2018.

Davorin Baltić (41), treći čovek kavačkog klana, ubijen je u beogradsko­m naselju Vračar.

 ??  ?? iza surove likvidacij­e aleksandra stankoviĆa sumnja se da stoji škaljarski klan
iza surove likvidacij­e aleksandra stankoviĆa sumnja se da stoji škaljarski klan

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia