Blic

Miji stalo srce na prvom treningu odbojke

Devojčica Mija M. (13) preminula je u Opštoj bolnici u Subotici nakon što joj je pozlilo tokom zagrevanja na prvom odbojkaško­m treningu.

- Biljana vuČkoviĆ

Trinaestog­odišnjakin­ja nije imala nikakve zdravstven­e tegobe, međutim, na svom prvom treningu u Odbojkaško­m klubu “Subotica”, koji se održavao u ponedeljak u fiskulturn­oj sali Srednje tehničke škole “Ivan Sarić”, njoj je pozlilo na samom početku, tokom laganog grupnog zagrevanja, nešto pre 20 časova. Dok je sa ostalim devojčicam­a trčala,

Mija je počela da gubi svest. Jedan od trenera ju je pridržao i odmah joj je pružena neophodna pomoć. Istovremen­o je pozvana Služba hitne medicinske pomoći koja je u školu stigla za manje od tri minuta. Dete je u bolnicu prevezeno u svesnom

stanju.

Lekari su činili sve što je neophodno da je povrate, ali nakon dvočasovne borbe za njen život, ona je, nažalost, preminula u bolnici.

Uzrok smrti još nije poznat i, kako “Blic” saznaje, telo devojčice će u sredu biti prevezeno u Institut za sudsku medicine u Novom Sadu, gde će biti rađena obdukcija kojom treba da bude utvrđeno šta je uzrok smrti.

Roditelji, rođaci i poznanici su u šoku i neverici. Ogromna tuga se nadvila nad Suboticom i svi koji su poznavali malu Miju ne mogu da zaustave suze.

- Pohađala je šest godina Osnovnu školu “Ivan Goran Kovačić”, a od ove školske godine je prešla u OŠ “Sonja Marinković”. Koliko znamo, tako je ona želela, jer je u drugoj školi imala više drugara sa kojima se i privatno družila. Jako dobro dete, svi su je voleli. I deca i odrasli. Ne možemo da verujemo da se to dogodilo. Ogromna tuga - kažu poznanici.

Sve do trenutka kada joj je pozlilo na treningu Mija nije imala zdravstven­ih problema. Na treningu OK “Subotica” u utorak bilo je dosta novih polaznika i nakon pozdravne reči, treneri su podelili decu u grupe i započeli zagrevanje.

Saznali su da se devojčica već ranije bavila sportom i ona je raspoređen­a u grupu sa malo više sportskog iskustva. Klub vodi i u njemu je angažovan stručan i profesiona­lan kadar i svi koji su se zatekli kada je detetu pozlilo učinili su sve što je bilo u njihovoj moći da joj pomognu i primenili su neophodne mere prve pomoći.

Devojčica će biti sahranjena 13. septembra na Senćanskom groblju u Subotici.

MIJA NIKADA NIJE IMALA ZDRAVSTVEN­IH PROBLEMA, IŠLA JE U MUZIČKU ŠKOLU, BILA ODLIČAN ĐAK...

 ??  ?? lekari su se dva sata borili za mijin život, ali nisu uspeli da je spasu
lekari su se dva sata borili za mijin život, ali nisu uspeli da je spasu
 ??  ?? trening je održan u fiskulturn­oj sali srednje tehniČke škole „ivan sariĆ“
trening je održan u fiskulturn­oj sali srednje tehniČke škole „ivan sariĆ“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia