Blic

Ivana Selakov otišla na trudničko bolovanje

Legenda srpskog glumišta govori za “Blic” zbog čega mora da radi iako se penzionisa­o, do kada planira da se bavi glumom, ali i šta najčešće savetuje ćerku Minu, koja je takođe glumica.

-

Iako će u oktobru napuniti 72 godine, Marko Nikolić i dalje snima i radi punom parom. Angažovan je istovremen­o u čak dva TV formata, pa nas je zanimalo šta mu najteže pada.

- Posebno je zahtevno što moraš da ostariš. Ja sam se trudio svim snagama i eto, uspeo sam da doguram do 72. Sad samo glumim očeve i dede - našalio se legendarni glumac, i dodao da trenutno radi na dve serije samo iz ekonomskih razloga.

- Zahtevno je što paralelno snimam još jednu seriju, gde igram isto jedno penzionisa­no lice. Nisam zamišljao da ću ovako morati puno da radim, mislio sam da ću više vremena da provedem na Dunavu, na pecanju. Međutim, takva je ekonomska situacija - ne možeš drugačije, a i da hoćeš drugačije, moraš da radiš. Neko nije zaposlen, neko je dobio otkaz, fali ovo, fali ono. Žena i ja se napinjemo koliko možemo da sve to pokrijemo i dobro je dokle god mogu da radim. Ne bih voleo da se potpuno opustim, to nije dobro ni za zdravog čoveka, uopšte ni za ljude, jer sve staje u organizmu tada, a samo rad te održava.

Iako su finansije glavni razlog njegovog povratka glumi, Nikolić ističe da mu ne pada teško da radi iako je Preti im DžorDž cimerman: Bijonse i Džej Zi penzionisa­n, ali i otkriva do kada bi voleo da se bavi ovim pozivom.

- Voleo bih da glumim do godine kada prvi put vidim moju ćerku Minu na nekoj naslovnoj strani, ali sa razlogom, kao dobru glumicu. E, onda mogu mirno da umrem, ne moram ni da radim više - ističe Nikolić, i objašnjava da li savetuje ćerku kada je gluma u pitanju:

- Ne želim da joj dajem savete što se tiče glume, kao što nisam dozvoljava­o ni mojoj majci koja je isto bila glumica. Ali Mina hoće da prihvati neke savete koji se tiču direktno iskustveni­h stvari. Po pitanju ugovora, ponašanja na setu, prema ekipi, tako nekih sitnica koje su jako bitne za odrastanje jedne kompletne glumačke ličnosti na filmu.

Nikolić u novim TV formatima sarađuje sa dosta mladih glumaca, pa otkriva da ga i oni često slušaju kada ih kritikuje.

- To zavisi od glumačkog vaspitanja i od slučaja do slučaja. Ali deca su sjajna, Srbija ne treba da brine za glumačko nasleđe što se tiče i muškaraca i devojaka. Ja vidim ono što je loše, i to prećutim, ili ako su mlađe kolege spremne da poslušaju, ja im diskretno kažem šta mislim o tome. Uglavnom poslušaju i zahvale se - ističe čuveni glumac, i dodaje da mu ovih dana posebno nedostaje njegov hobi - pecanje.

- Sada nemam vremena, ali krajem septembra naći ću vremena samo da gledam u to štapče, pa ako se uhvati nešto, uhvati se. Nekada sam išao i po mesec-dva na Đerdap, a sad ko bi rekao. Kažu u penziji je, sad može da uživa, ali eto, nema starih glumaca. Pošto sam izgubio brata sa kojim sam išao redovno na pecanje, moja ćerka je odrasla na čamcu i u zadnje vreme ide sa mnom.

Pevačica Ivana Selakov otputovala je u Španiju sa svojim izabraniko­m Peđom. Pre nego što je otišla na odmor, Ivana se konsultova­la sa svojim ginekologo­m budući da je u poodmakloj trudnoći, pa je bilo neophodno da proveri da li je bezbedno putovati u tom stanju. Kada je dobila odobrenje, pevačica je spakovala kofere i otišla na Majorku. Ivana namerava da se vrati nastupima tek kad njena beba očvrsne i bude mogla da ostaje bez majčinskog nadzora. Na Instagramu fanovi se dive Ivaninom izgledu u trudnoći.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia