Blic

Kada ekran zameni tastaturu Lenovo je sa serijom Yoga 2u1 računara od starta pomerio granice, zato se puno očekivalo od njih na premijeri u Berlinu na IFA sajmu. Nisu razočarali!

- AnA LAđArević

Premijum Yoga portfolio Lenovo je obogatio modelom pod oznakom C930. Nakon što su pre dve godine predstavil­i model koji nema fizičku tastaturu, sada su uspeli da uvedu opciju da kada vam tastatura ne treba na svom laptopu možete da imate dva ekrana!

Naime, Yoga Book C930 ima podršku za E Ink modalitet koji ekran pretvara u dinamičnu, prilagodlj­ivu tastaturu sa podrškom za više jezika, digitalnim papirom za beleške ili skiciranje, pa čak i eReader opcijom na dodir dugmeta. Još jedna novina je i to da se nova Yoga može otvoriti uz pomoć ima funkcije “knock to open”. Dovoljno je da kada je zatvoren samo kucnete dva puta na laptop i on se odmah otvara sam.

Inače, dimenzije su sko- ro iste kao kod prethodnog modela - 10,8 inča sa quad HD i tačskrin displejom, težak je 775 grama i ima bateriju od 35,8 Wh koja omogućuje autonomiju do 8,6 sati.

U samom uređaju se nalazi Intel Core procesor osme generacije. Radi na Windows 10 sistemu a u Lenovu su odlučili da potpuno zaobiđu opciju koja je zasnovana na Androidu. Zanimljivo je da C930 poseduje prvi rotirajući sound bar uz Dolby Atmos sistem zvučnika koji su posebno dizajniran­i da reprodukuj­u snažan ambijental­ni zvuk. Ovaj uređaj podržava i Dolby Vision HDR kvalitet zvuka.

Yoga C930 poseduje i olovku koja ima sopstveno ležište za punjenje i omogućava još intuitivni­ju produktivn­ost. Mikrofoni dalekog dometa omogućavaj­u da Cortana i Alexa asistenti na Yoga930 laptopu prepoznaju glasovne komande sa četiri metra udaljenost­i, čak i u modu mirovanja.

Yoga C930 i Yoga Book C930 će biti dostupni od kraja septembra sa početnom cenom od 1.499 i 999 evra.

 ??  ?? nA tAstAturi kojA se pretvArA u dispLej ujedno se može i pisAti
nA tAstAturi kojA se pretvArA u dispLej ujedno se može i pisAti

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia