Blic

Malo i 20 Marakana

Za Barselonu se 1996. tražilo 800.000 ulaznica, a danas više od milion. Red za karte bio sve do Autokomand­e.

- Predrag Đukanović

Na hiljade navijača Crvene zvezde tiskalo se u kilometars­kim kolonama pred stadionom “Rajko Mitić” kako bi juče kupilo pakete karata za Ligu šampiona. Još šest dana je ostalo do prvog meča našeg prvaka u elitnom evropskom takmičenju, a crveno-bela manija već je zahvatila Srbiju. Još veče pre nego što su karte puštene u prodaju, stvorili su se redovi ispred blagajni stadiona “Rajko Mitić”, a šta su “delije” radile celu noć i jutro ući će u anale.

Trebovanja navijača bila su milionska, i verovatno bi se napunilo 20 „Marakana“, čime je oboren rekord iz 1996. godine kada se za utakmicu sa Barselonom tražilo 800.000 karata.

Veselo je bilo u utorak stadionu „rajko mitić“ ujutro u Ljutice Bogdana, i za razliku od redova u kojima najčešće vlada nervoza, u kilometars­koj koloni ispred “Marakane” orila se pesma, prepričava­li događaji iz slavne prošlosti kluba, analiziral­i protivnici, predviđali se rezultati. Kako bi dobili šansu da gledaju evropske gigante, stanovnici svih krajeva Srbije su u ponedeljak uveče krenuli put Beograda ne bi li došli do karata, koje su u prodaju puštene dan kasnije. Tako je i momak iz Bavaništa, mesta kod Kovina, došao na naš najveći stadion oko četiri sata posle ponoći.

- Došao sam oko četiri i zatekao neverovatn­u scenu. Bio sam ubeđen da neće biti nikoga, a ovde me sačekalo već pedesetak ljudi. Čekao sam u redu preko osam sati i moram vam reći, nije mi bilo teško. Retkost je da se igra Liga šampiona. Vredi čekati ovako nešto - rekao nam je ovaj navijač Zvezde koji je želeo da ostane anoniman.

Filip iz Čačka je došao samo 45 minuta kasnije, a red se već duplirao.

- Došao sam u 04.45 i već je bilo stotinak ljudi, možda i više. Pričao sam sa ljudima koji su bili tu. Kažu da su neki noćili. Drugi su doneli stolice, pa su sedeli ovde. Bilo je zanimljivo i veselo čekati ovo. Svi smo optimisti.

Iz tog dela Srbije došao je još jedan veliki ljubitelj Zvezde, i to iz Ljiga.

- U četiri sam krenuo ovamo. Kada sam stigao, već je bilo ljudi. Neki su došli sinoć oko 11. Celu noć su bili ovde. Jutros su pevali, ležali, doručkoval­i. Sve u svemu, lepa je atmosfera već zada. Zamislite tek na utakmicama. Očekujem da uz ovakvu podršku uspemo da ostvarimo neku pobedu na domaćem terenu - rekao je za “Blic” ovaj pristalica crveno-belih, koji nije želeo da otkriva ime.

Najbolji opis situacije dobili smo od Nikole iz mesta blizu Pančeva, koji je rekao da su fudbaleri Zvezde zaslužili ovakvu podršku.

- Nije mi bilo teško da čekam od 05.30. Kad su oni mogli da ginu na terenu, možemo i mi da čekamo. Bilo je svačega. Neki su spavali, neki su jeli ono što su poneli. Pevali smo. Očekujemo da naši fudbaleri pokažu šta znaju. Pogledajte ovaj red... E, ovo je Crvena zvezda.

Nekoliko momaka došlo je oko sedam sati iz Batajnice, poneli su jastuke, vodu, hranu.

- Očekujemo veliku borbu u Ligi šampiona i bar treće mesto u grupi kako bismo otišli u Ligu Evrope. Najveće šanse imamo protiv Napolija - govore gotovo uglas.

Zvezda u grupi C Lige šampiona prvi meč igra protiv Napolija u utorak, 18. septembra, od 21 sat na stadionu “Rajko Mitić”.

 ??  ?? rivale čeka Pakao na
rivale čeka Pakao na

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia