Blic

Kostić suđenje čeka na slobodi

- M. Brkić

Žalba Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, koje smatra da i dalje postoji opasnost da modni kreator Darko Kostić utiče na svedoke, kao i da će ponoviti krivična dela, odbijena je i on će se u nastavku postupka braniti sa slobode, saznaje “Blic”.

Viši sud u Beogradu odbio je žalbu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva po isteku pritvora u kojem se nalazio Darko Kostić, kojem se na teret stavlja polno uznemirava­nje, nedozvolje­no držanje opojne droge, kao i omogućavan­je uživanja opojnih droga.

Podsetimo, istraga Darka Kostića počela je sredinom juna, kada je protiv njega podneo krivičnu prijavu maloletni L. J. (15), koji ga je prijavio za polno uznemirava­nje. Istraživan­je je trajalo više od mesec i po dana, tokom kojih su sakupljeni materijaln­i dokazi iz kreatorovo­g stana na Novom Beogradu, snimci kamera iz zgrade, knjiga gostiju koji su posećivali Kostića, prepiske iz telefona oštećenih i okrivljeno­g - a ranije je saslušan i Š. B., momak sedam godina stariji od L. J. koji je takođe oštećen u postupku.

Za to vreme Kostić se nalazio u pritvoru, iz kog je pušten nakon saslušanja poslednjeg svedoka krajem avgusta. Podsetimo, maloletni L. J. je tada kroz suze u tužilaštvu potvrdio navode iz krivične prijave protiv Kostića.

Kako je tada za “Blic” rekao izvor upoznat sa slučajem, ključni elementi mladićevog iskaza odnosili su se na lascivne poruke koje mu je Kostić slao, a kojima je, kako se veruje, pokušao da ga namami u svoj stan. Među njima je i ona koja opisuje događaj kada je Kostić bez njegovog znanja L. J. podvalio “kamagru” - ilegalni preparat za potenciju. L. J. je ispričao i kako je Kostić pokušao da ga na silu uvuče u svoj dom.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia