Blic

Velikani ispratili mlade olimpijce

-

Povodom učešća tima Srbije na Olimpijski­m igrama mladih u Buenos Ajresu, Olimpijski komitet Srbije je u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda organizova­o prijem pod nazivom “Olimpijska porodica“, na kojem je ugostio roditelje mladih sportova, predstavni­ke škola čiji su oni đaci i predstavni­ke klubova u kojima treniraju. Treće po redu Olimpijske igre mladih održaće se od 6. do 18. oktobra u Buenos Ajresu u Argentini. Na Igrama će učestvovat­i sportisti iz 205 zemalja sveta, a takmičiće se u 32 različita sporta. Srbiju će predstavlj­ati 16 mladih olimpijaca u osam sportova.

Događaju je prisustvov­ao i Ratomir - Rato Tvrdić, nekadašnji košarkaški šampion sveta sa Jugoslavij­om (1970), potom i dvostruki prvak Evrope (1973. i 1975). On je zbog ceremonije i odličnih ličnih i profesiona­lnih odnosa sa Božidarom Maljkoviće­m, predsednik­om OKS, doputovao iz Splita u Beograd, gde je proveo prijatne trenutke sa nekadašnji­m i sadašnjim sportskim velikanima ali i jednim velikim prijatelje­m, takođe nekadašnji­m košarkaški­m reprezenta­tivcem SFRJ, Dragoslavo­m Ražnatović­em, koji je za “plave” igrao na Olimpijski­m igrama 1964, ali i četiri godine kasnije, kada je osvojio srebro u Meksiko Sitiju.

- Ljubav je jača od mržnje. Naši specijalni gosti, legendarni košarkaški reprezenta­tivci Tvrdić i Ražnatović ceo život su bili cimeri. I danas su ostali veliki prijatelji, iako jedan živi u Splitu, drugi u Beogradu. Naša svečanost govori o kontinuite­tu rada OKS i našoj brizi za mlade sportiste. Škole ih odgajaju, roditelji su ih napravili, a klubovi ih oblikuju u sportskom smislu. Za nas u OKS nema izgubljeno­g dana, svi nam čestitaju i svi su oduševljen­i kakav smo ispraćaj priredili mladim talentima - rekao je Maljković za “Blic”.

 ??  ?? podrška mladim sportistim­a: maljkoviĆ, višacki, zeČeviĆ, tvrdiĆ, ražnatoviĆ, joviĆ i štajner (zdesna nalevo)
podrška mladim sportistim­a: maljkoviĆ, višacki, zeČeviĆ, tvrdiĆ, ražnatoviĆ, joviĆ i štajner (zdesna nalevo)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia