Blic

VILANDER: NOLE JE KAO DŽORDAN

-

vak. Agasi je poslednju grend slem titulu uzeo sa 33, dok je Džim Kurijer od 21. do 23. godine osvojio četiri trofeja, da bi se povukao sa 30 godina.

- Jedno vreme sam žalio što igram kada i Rodžer i Rafa. Bilo je to pre deset godina. Danas sam presrećan šta je rivalstvo s njima učinilo za moju karijeru, za moje uspehe. Napravili su od mene tenisera kakav sam danas. Mislim da smo jedan drugog gurali do krajnjih granica - rekao je Đoković.

Njih dvojica su zajedno uzeli 18 grend slem titula od 2005. do US Opena 2009. godine, kad je Del Potro pobedio Federera. Da li je potrebno da kažemo da su Nadal i Đoković stigli do polufinala?

U osam izgubljeni­h finala, Rafa, Rodžer i Novak nisu igrali samo u dva - 2014, kada je u Njujorku Marin Čilić bio bolji od Keja Nišikorija, i dve godine kasnije u Vimbldonu, kada su se sastali pobednik Endi Marej i Miloš Raonić.

Posle US Opena postavlja se samo jedno pitanju: Koliko velika trojka još može? Federer (37) igra duže nego bilo koji drugi teniser u modernoj eri. U 31. godini je stigao do 17. grend slema, a onda je postio na narednih 17 turnira. Uspeo je da se vrati posle povrede i osvoji dve Australije i Vimbldon. Švajcarac je počeo da preskače takmičenja kako bi zadržao svežinu i realno je da se od njega najviše očekuje na početku sezone, odnosno na Australija­n openu.

Nadal se u Njujorku predao zbog problema sa kolenom, povrede koja se redovno javlja i nestaje. Svima je jasno da Španac više nema igru za tvrde Legendarni Mats Vilander rekao je da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

- Stavljam ga u rang Majkla Džordana i Mohameda Alija. Možemo tu dodati i Juseina Bolta. Bolji od Federera i Nadala? Verovatno, jer niko ne može da ga pobedi kad je na maksimumu - rekao je Vilander. podloge, tako da je njegov cilj Pariz, gde ima 11 titula. Ovakvim ritmom i bez pravog rivala, on na Rolan Garosu može da pobeđuje sigurno još 3-4 godine.

Novak je druga priča. Nadala i Federera niko nije otpisivao dok su bili povređeni, za razliku od Đokovića, koji je praktično bio sahranjen. Onda se dogodio Vimbldon, pa odmah i US Open i sada niko ne zna šta da misli. Jedno je sigurno - Novak se neće zaustaviti na broju 14. / Čewtvwrtwa­k.b1l3ic. .sresp/teČmetbvar­tra2k0138..septembar 2018. Stefan Janković je obavestio javnost da je postao slobodan igrač odlukom koju je donela Arbitražna komisija KSS i da više nije košarkaš Crvene zvezde. Međutim, crveno-beli tvrde da nisu dobili nikakav papir iz KSS i da ne znaju odakle Jankoviću takva informacij­a. Zvezda će zato pravdu da potraži na sudu. U sklopu priprema za meč Dejvis kupa protiv Indije, koji se igra u Kraljevu, srpski teniski reprezenta­tivci družili su se sa decom SOS dečjeg sela u tom gradu. Mališani su prisustvov­ali treningu naših reprezenta­tivaca u Sportskom centru „Ibar“i imali su priliku da se upoznaju sa Lajovićem, Đereom, Milojeviće­m, Krstinom, Petrovićem i selektorom Nenadom Zimonjićem.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia