Blic

SRPSKI KOŠARKAŠI VEČERAS (20) GOSTUJU GRČKOJ U KVALIFIKAC­IJAMA ZA SP 2019.

-

Čujem da će domaćin biti u najjačem sastavu, ali ne brinemo. Idemo na pobedu, kaže za „Blic“Nemanja Bjelica, koji se vratio među „orlove“.

Reprezenta­cija Srbije protiv Grčke večeras od 20 sati na Kritu igra najteži meč, na “najtoplije­m“gostovanju u kvalifikac­ijama za SP. Uz Bogdana Bogdanović­a, navijači “orlova” ali i selektor Aleksandar Đorđević najviše nade polažu u Nemanju Bjelicu, povratnika u državni tim.

- Imali smo dobre uslove. Spremni dočekujemo utakmicu sa Grčkom, koja je možda i najbitnija u kompletnim kvalifikac­ijama. Čujem da će Grci biti u skoro najjačem sastavu, dok nama nedostaje nekoliko nosilaca. Međutim, ne bežimo od uloge favorita, idemo da pobedimo, jer ćemo sa novim trijumfom mnogo lakše da uđemo u naredne mečeve koji se igraju krajem novembra – u dahu će Nemanja Bjelica za “Blic”.

Novi košarkaš Sakramenta kaže da se oseća dobro, da je spreman i raspoložen i da jedva čeka početak utakmice.

- Dobro sam, fizički i mentalno sve je u redu, kao uostalom i u celoj ekipi. Samo razmišljam­o o utakmici na Kritu, dan i noć. Saigrači me malo peckaju da sam privatizov­ao loptu jer sam se uželeo utakmica. U reprezenta­ciji imam ulogu koju sam imao i pre nego što sam otišao u NBA. Ovo mi je baš trebalo, dobijam na samopouzda­nju. Igra sa loptom mi je ipak najbitnija.

Grčka reprezenta­cija je skenirana i znaju se sve mane, ali i vrline domaćina.

- Videli smo da dosta loptu spuštaju na Borusisa i Printezisa. Imaju po dva kvalitetna košarkaša na svim pozicijama i dosta rotiraju. Dugo su zajedno, imaju iskustva. Tako da biće teška utakmica, ali idemo da pobedimo - poručio je Nemanja Bjelica.

Ako neko od “orlova” poznaje Grke, to je onda centar Olimpijako­sa Nikola Milutinov.

- Očekujem punu dvoranu na Kritu. Grci će biti motivisani iako su već jednom nogom na Svetskom prvenstvu u Kini, pokušaće da nas pobede pred svojim navijačima. Moramo da odigramo tamo najbolje što možemo, jer nam svaka pobeda puno znači. Ne znam stvarno zašto se igra u Iraklionu, ali tamo su igrali i ranije. Mislim da imaju dobar tim na svim pozicijama. Trebalo bi da razmišljam­o o nama i kako da odigramo najbolje što možemo. Ako budemo igrali našu igru, mislim da ćemo pobediti - sumirao je Milutinov.

On kaže da se u ekipi ne oseća pritisak posle poraza od Nemačke.

- Ne osećamo pritisak, jer znamo koliko smo jaki, znamo svoju snagu. Samo treba da igramo našu igru i mislim da neće biti problema - dodao je Milutinov. ĐorĐeviĆ je poveo $* igraČa i pred meČ na kritu Će odluČiti koja se dvojica neĆe skidati

 ??  ?? nemanja bjelica kaže da srbija ima kvalitet da u gostima pobedi grČku koja ima maksimalni­h $% bodova u kvalifikac­ijama za sp %'$(.
nemanja bjelica kaže da srbija ima kvalitet da u gostima pobedi grČku koja ima maksimalni­h $% bodova u kvalifikac­ijama za sp %'$(.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia