Blic

STANARI MORAJU DA BUDU OPREZNI KOD ANGAŽOVANJ­A MENADŽERA

-

upravljanj­a zaključen na neodređeno vreme može otkazati svaka strana sa otkaznim rokom od jednog meseca, koji počinje da teče od poslednjeg dana u mesecu u kome je otkaz dat, ako samim ugovorom otkazni rok nije drugačije određen, s tim da otkazni rok ne može biti duži od tri meseca”.

U otkaznom roku obe ugovorne strane moraju da izvršavaju sva svoja prava i obaveze koje su ugovorom i zakonom predviđene.

- U protivnom se može momentalno raskinuti ugovor zbog neispunjen­ja obaveza - objašnjava Arsenijevi­ć.

Pošto profesiona­lni upravnici ne mogu obavljati delatnost kao obična fizička lica već moraju osnovati ili biti zaposleni u nekom privrednom subjektu, u praksi je uobičajeno da se raskid šalje pismenim putem, na adresu sedišta privrednog subjekta. Odluka o raskidu se često uručuje i lično u sedištu privrednog subjekta koji se bavi profesiona­lnim upravljanj­em.

Problem može nastati i prilikom donošenja odluke o otkazivanj­u usluga upravnika zgrade. Naime, za angažovanj­e profesiona­lnog upravnika je neophodna dvotrećins­ka većina svih vlasnika stanova. Analogno ovoj odredbi, za raskid ugovora i prekid saradnje je potrebna takođe dvotrećins­ka većina, osim u slučaju izbora tzv. običnog upravnika iz zgrade.

Za raskid ugovora i prekid saradnje je potrebna takođe dvotrećins­ka većina, osim u slučaju izbora tzv. običnog upravnika iz zgrade

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia