Blic

Ubila muža sekirom pa zaćutala u sudu

- M. Č. G.

Slavica M. (55) iz Majura kod Šapca koja je prekjuče uhapšena zbog sumnje da je sekirom ubila svog vanbračnog supruga Slobodna J. (65), tokom saslušanja branila se ćutanjem.

Kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, ona pred tužiocem nije želela da kaže ni reč o događaju koji se zbio u kući gde je živela u vanbračnoj zajednici sa Slobodanom i usvojenim sinom sa porodicom. Njoj je dodeljen advokat po službenoj dužnosti, a okolnosti ovog ubistva, kojem je po priči komšija prethodilo višegodišn­je maltretira­nje, dokazivaće se u istražnom postupku.

U oronuloj kućici u Majuru, nedaleko od seoskog groblja, zatičemo Bobana Nikolića, kog je Slavica usvojila kada je imao deset godina. Poslednju deceniju i on živi ovde sa svojom suprugom i devetomese­čnom bebom.

I dan posle tragedije ne oporavljaj­u se od šoka. A i kako bi kada su svuda tragovi od onog što se zbilo u noći između utorka i srede. Na krevetu posteljina, baš kao i te večeri kada se Slobodan pripremao na počinak, a iznad uzglavlja, po zidu, tragovi krvi.

- Oni su se često svađali. On je nju to veče davio. Odsekao joj je parče kose. Da sam bio budan, ne bih dozvolio da ga ona ubije. Međutim, mi smo bili u drugoj sobi i nismo ništa čuli dok ona nije došla na vrata i rekla da ga je ubila sekirom - priča posinak Boban, kog su roditelji napustili kada je imao dva meseca.

Oni su se često svađali, tu priču potvrđuje i Slobodanov sin iz prvog braka kog je on ostavio kada je bio beba. Sada je došao da ga sahrani. Na krevetu par košulja spremnih za ukopnike.

 ??  ?? na ovom krevetu je žena presudila mužu
na ovom krevetu je žena presudila mužu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia