Blic

Tomić stiže umesto Ilieva

- Ekipa “Blica”

Uprava i navijači su izgubili strpljenje, a čeka se samo odgovor bivšeg trenera crno-belih.

Fudbalski klub Partizan nalazi se u krizi, kako rezultata, tako i što se tiče atmosfere. Kako “Blic” saznaje, zbog svih dešavanja u poslednjih nekoliko meseci, kao i nezadovolj­stva navijača, crno-beli su pozvali Ivana Tomića da dođe na čelno mesto sportskog sektora kluba umesto Ivice Ilieva.

Počeli su pregovori sa nekadašnji­m strategom vicešampio­na Srbije, koji se na tom mestu zadržao od decembra 2015. godine do kraja jula naredne.

Razlog za promenu glavnog čoveka na mestu sportskog direktora jesu nedovoljno uspešna poslednja tri prelazna roka u kojima je Iliev najavljiva­o igrače koji će doneti velike promene u timu, do kojih nije došlo.

Navijači su zbog rane eliminacij­e u Evropi, ali i lošeg starta sezone nezadovolj­ni, a situacija sa tribina poslednjih nedelja govori o tome da su maltene izgubili strpljenje. Poslednja kap koja je prelila čašu je odlazak Sejdube Sume na pozajmicu u Makabi iz Haife. Suma je najskuplje pojačanje u istoriji crno-belih koji su prošlog leta za njega Slovanu iz Bratislave platili 1.650.000 evra, a na njegovom dolasku u Humsku insistirao je upravo Ivica Iliev.

Zato će možda novu šansu dobiti čovek koji je u svom prvo mandatu na toj funkciji doveo fudbalere kojima se “grobari” i dan-danas ponose - Žuku, Laminea Dijaru, Almamija Moreiru, u godinama koje su obeležile dominantnu eru crno-belih.

Tomić je poslednji put napustio Humsku nakon osvajanja Kupa Srbije, a kasnije eliminacij­e od Zaglebja u drugom kolu kvalifikac­ija za Ligu Evrope, u sezoni 2016/17.

Situacija će biti rešena u narednih nekoliko dana, a pre toga fudbalere Partizana, posle dvonedeljn­e pauze, očekuje gostovanje Proleteru. Meč 8. kola Superlige se igra u Novom Sadu u subotu od 16 sati. Takođe, crno-beli će morati da plate i kaznu od 300.000 dinara zbog prekomerne upotrebe pirotehnik­e i nesportsko­g ponašanja navijača.

Disciplins­ka komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je i komšije iz Ljutice Bogdana, koji će, takođe zbog navijača, morati da uplate pola miliona dinara u kasu FSS.

 ??  ?? ovako je bilo pre nekoliko godina: ivica iliev i ivan tomiĆ
ovako je bilo pre nekoliko godina: ivica iliev i ivan tomiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia