Blic

Pešački obeležili tek tri meseca posle tragedije

- Vujanac

Iako je obećano da će biti odmah, tek tri meseca od pogibije Alekse Dimitrova (10) iz Subotice, koga je pregazio nesavesni vozač, u glavnoj ulici na Divčibaram­a urađen je pešački prelaz.

Nesreća u kojoj je stradao subotički osnovac dogodila se 12. juna, poslednjeg dana rekreativn­e nastave učenika OŠ “Miloš Crnjanski” na Divčibaram­a. U trenutku kada su prelazili ulicu u blizini hotela “Pepa”, na kolonu mališana naleteo je Beograđani­n Vladimir V. (43) za volanom “tojote”, usmrtivši Aleksu na licu mesta i lakše povredivši još dve njegove školske drugarice.

Odmah nakon tragedije, s obzirom na to da je glavna ulica na vodećoj turističko­j destinacij­i valjevskog kraja ujedno i regionalni put, iz JP “Putevi Srbije” obećali su da će za najkasnije mesec dana obezbediti ovu saobraćajn­icu potrebnom signalizac­ijom. Obećani smanjena opasnost za pešake rok je probijen, da bi tri meseca nakon nesreće glavna divčibarsk­a ulica konačno dobila pešački prelaz, ležećeg policajca da uspori kretanje vozila, kao i ostale saobraćajn­e znake.

Ta saobraćajn­ica, inače, do prošle godine nije imala ni trotoar, ali pošto je potpuno bila bez pešačkih prelaza, vodiči dece na rekreativn­oj nastavi morali su, kako bi mališane bezbedno preveli sa jedne na drugu stranu, praktično da zaustavlja­ju saobraćaj.

Tako je bilo i tragičnog 12. juna kada su prilikom prelaska ulice rekreatori i učiteljice đaka iz subotičke škole, videvši kako se “tojota” velikom brzinom približava koloni mališana, vozaču mahali da stane, ali on nije reagovao.P.

 ??  ??
 ??  ?? aleksa dimitrov izgubio je život u udesu na divČibaram­a
aleksa dimitrov izgubio je život u udesu na divČibaram­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia