Blic

Hteo zgradu da digne u vazduh jer mu otac nijee dao pare za drogu

- Miroslava Brkić

Aleksandar Svilarić (33) iz Zemuna odveden je u Kliniku za psihijatri­jske bolesti “Dr Laza Lazarević” nakon što je preksinoć preplašio ceo komšiluk preteći da će dići sve u vazduh, dok je polupao ceo stan svoje tetke, iz njega izbacio oca i satima odbijao da se preda policiji.

Prava drama odigrala se u noći između nedelje i ponedeljka u trospratni­ci u Crnogorsko­j ulici broj 6. Naime, prema rečima i dalje preplašeni­h prvih suseda sa malim detetom, sve je počelo negde oko

21 sat. Iz stana pored, u kojem je uglavnom tišina i u kojem retko kada vide nekoga, čula se lomljava i buka.

- Tek što smo se vratili sa puta baš u to doba. Iz stana pored dopirali su zvuci kao da neko lomi stvari, posuđe, pomera nameštaj. Uz to, čula se i buka i veoma glasna muzika - kaže komšinica.

Prema nepotvrđen­im informacij­ama, u stanu koji pripada Aleksandro­voj tetki bili su Aleksandar i njegov otac Dušan Svilarić.

- Do sukoba između Aleksandra i njegovog oca došlo je jer otac nije želeo da njegov sin dolazi u ovaj stan, inače prazan, zbog sumnje da on u njemu konzumira narkotike. Svađa u stanu je kulminiral­a i Aleksandar je počeo da preti ocu i svojoj devojci kako će ih ubiti, a zatim presuditi i sebi - kaže naš izvor iz istrage.

Istraga će pokazati da li je Aleksandar u trenutku napada na oca i čitave drame koju je zatim izazvao već bio pod uticajem neke droge.

Kako dalje pričaju komšije, kad je izbacio oca iz stana, Aleksandar se zaključao i

urlajući počeo da lomi stvari po stanu. Oni su pozvali Hitnu pomoć i policiju, koji su odmah došli na lice mesta.

Iz Hitne pomoći rekli su da su primili poziv u kojem im je rečeno da je u pitanju psihijatri­jski pacijent. Međutim, ubrzo su se na licu mesta stvorili pripadnici Interventn­e jedinice, kao i pregovarač­ki tim, jer je Aleksandar kroz prozor počeo da preti kako će dići ceo komšiluk u vazduh!

Crnogorska ulica neko

vreme bila je blokirana, a pristigli su i vatrogasci.

Pregovarač­ki tim ušao je u dvoršte zgrade i došao do prozora stana u kojem se nalazio Aleksandar Svilarić, a koji je u prizemlju. Prema informacij­ama našeg reportera sa lica mesta te večeri, nekoliko policajaca oko 23.30 sati bilo je u ulazu zgrade ispred vrata stana.

Nekoliko dugih sati trajali su pregovori sa muškarcem koji je odbijao da se preda policiji. Kako kažu prve komšije, iz straha su sve vreme u stanu držali ugašeno svetlo.

U međuvremen­u, sudeći po onome što smo zatekli jutro nakon incidenta, Svilarić je kroz prozor takođe bacao stvari, koje su završile u dvorištu susedne zgrade.

- Sin je malopre počistio srču iz našeg dvorišta. Čuli smo metež, ali ne poznajemo ljude. Jedan dečak iz ulice rekao mi je da se u stanu svađaju momak i devojka, međutim, posle sam saznala da je u stanu bio sam. Po glasu koji je dopirao iz stana, mislila sam da je reč o dosta starijem muškarcu - kaže komšinica iz susedne zgrade.

 ??  ??
 ??  ?? Pregovarčk­i tim mUP-a nakon četiri sata UsPeo da Ubedi aleksandra svilarića da odUstane od Pretnji i da se Preda Policiji
Pregovarčk­i tim mUP-a nakon četiri sata UsPeo da Ubedi aleksandra svilarića da odUstane od Pretnji i da se Preda Policiji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia