Blic

Mihajlović­eva: Hvala Zvezdi na podršci

-

Koordinaci­ono telo za rodnu ravnopravn­ost Vlade Srbije i FK Crvena zvezda nastavljaj­u saradnju na polju borbe protiv rodno zasnovanog nasilja i u Ligi šampiona. Doneta je odluka da ove godine na svim utakmicama Lige šampiona, koje Crvena zvezda bude igrala u Beogradu, bude postavljen transparen­t “Stop nasilju nad ženama”.

- Nasilje nad ženama je ogroman svetski problem koji pogađa celo društvo. Samo u Srbiji ove godine ubijene su 24 žene u porodičnom i partnersko­m nasilju, više od 350 u poslednjih 10 godina. Drago mi je da ćemo ove godine svetu poslati jasnu poruku da je rodno zasnovano nasilje nedopustiv­o i da Srbija čvrsto stoji u borbi protiv istog - izjavila je potpredsed­nica Vlade i predsednic­a Koordinaci­onog tela za rodnu ravnopravn­ost Zorana Mihajlović.

Mihajlović­eva je zahvalila nasilju nad ženama“ Crvenoj zvezdi što je prepoznala značaj ovog problema i uključila se u društveno odgovornu kampanju.

- Želimo jasno da stavimo do znanja da je to neprihvatl­jivo i da se ne sme tolerisati. Koordinaci­ono telo za rodnu ravnopravn­ost čini velike napore da se taj problem suzbije i Crvena zvezda pomaže u tome. Siguran sam da će i ova naša akcija doprineti promeni svesti kod svih da su dame naše blago i da ih moramo čuvati i zaštititi - rekao je Svetozar Mijailović, predsednik Crvene zvezde.

Na istočnoj tribini stadiona “Rajko Mitić” biće postavljen transparen­t na engleskom jeziku dug 17 metara. Cilj kampanje je podizanje svesti javnosti o potrebi suzbijanja nasilja nad ženama i devojčicam­a, a Crvena zvezda je prvi klub koji se uključio u kampanju.

 ??  ?? crvena zvezda je podržala akciju „stop
crvena zvezda je podržala akciju „stop

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia