Blic

Autsajder smo koji zna da ruši

„Poštujemo Italijane, ali se nikoga ne plašimo“, kaže trener crveno-belih.

- Predrag Đukanović

Cenimo Napoli, ali ga se ne plašimo. Ovim rečima trener Crvene zvezde Vladan Milojević počeo je besedu o večerašnje­m (21 sat) meču sa slavnim italijansk­im klubom, koji gostuje na „Marakani“u prvom kolu C grupe Lige šampiona. Beograđani prihvataju ulogu autsajdera, međutim, to ne znači da će se predati Napolitanc­ima koje pored 11 fudbalera na terenu očekuje i više od 53.000 navijača na našem najvećem stadionu.

- Došli smo do trenutka koji smo jedva čekali... Meč mnogo znači za ceo klub, Zvezda ima veliku istoriju, a ova generacija je napravila veliki uspeh i zaslužuje da igra Ligu šampiona. Neka budu svi uvereni da ćemo uraditi sve da se ne zaustavimo na tome. Biće teško, ali motivisani smo za spektakl - rekao je Milojević.

On je citirao trenera Napolija, čuvenog Italijana Karla Ančelotija, da je Zvezda “fascinanta­n autsajder”.

- Interesant­na i simpatična mi je ta izjava. Veliki respekt imam prema Napoliju, ali ne plašimo se nikoga. Probaćemo da budemo ono što jesmo, neka bude kako bude. Ne postoji igrač na svetu koga se plašimo, u suprotnom ne bismo ni izlazili na teren. Izuzetno cenim Ančelotija, njegova karijera sve pokazuje, svi trofeji i uspesi. Ne mogu da kažem da li sam mlad trener, ali sam trener koji voli da uči, učio sam i od gospodina Ančelotija. Okršaj s njim je izazov za mene i činjenica da mogu još da napredujem. Od takvih ljudi i veličina uvek može mnogo da se nauči.

Kako je naglasio, veliku veru ima u nastavak uspeha crveno-belih u Evropi.

- Kada radite nešto, morate da verujete, tako sam verovao i u Ligu šampiona. Novac igra značajnu ulogu na ovom nivou, ali imali smo veliku želju, nadu i borili smo se za ovo. Snovi koje smo imali sada su živi.

Prema njegovim rečima, zna kako će se suprotstav­iti italijansk­om timu, a u pripremi meča mu je pomogao bivši fudbaler Crvene zvezde i dugogodišn­ji trener u Italiji Siniša Mihajlović.

- Čuo sam se sa Mihajlović­em, razmenili smo podatke o Napoliju, ali ne bih ulazio u detalje. Hvala mu na savetima koje mi je

uputio. Respektuje­mo sve te igrače, u pitanju je ekipa koja je sa Sarijem prošle sezone bila na korak od osvajanja Skudeta. Ne postoji slabo mesto u timu, Napoli je jedan od favorita za osvajanje skudeta. Mi ćemo igrati našu igru, kao i što smo igrali do sada.

Milojević je rekao svojim igračima da nikako ne sme da se ponovi igra iz prvog poluvremen­a sa Salcburgom.

- U pitanju je bilo nekoliko minuta praznog hoda koji su mogli skupo da nas koštaju protiv Salcburga. To ne sme da nam se dogodi danas, ne sme da nam se više ikada dogodi. Osim nekoliko igrača koji su imali nastupe u Ligi šampiona, mi u timu imamo igrače kojima je prošle sezone bilo prvo učešće u Ligi Evrope poručio je Milojević.

 ??  ?? samo hrabro: fudbaleri crvene zvezde uglas kažu da se ne plaše napolitana­ca marko marin zna šta je igranje u evropi i očekuje se da bivši nemački reprezenta­tivac dobije priliku od starta
samo hrabro: fudbaleri crvene zvezde uglas kažu da se ne plaše napolitana­ca marko marin zna šta je igranje u evropi i očekuje se da bivši nemački reprezenta­tivac dobije priliku od starta
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia