Blic

Poslanica tražila da radi i kao sekretaric­a

ČUDAN ZAHTEV NASLEDNICE MEHA OMEROVIĆA U SKUPŠTINI

- N. Latković

Poslanica Slavica Živković, koja je u Skupštini zamenila Mehu Omerovića, zatražila je od Administra­tivnog odbora odobrenje da obavlja još jedan posao - sekretaric­e.

Mada na poslaničko­j funkciji zarađuje nešto više od 100.000 dinara, ova master ekonomistk­inja tražila je dozvolu da radi i dodatan posao u jednoj privatnoj firmi.

Kada je zbog afere sa krađom parfema na aerodromu u Frankfurtu pravdanih neodložnim stomačnim potrebama, poslanik Meho Omerović bio prinuđen da podnese ostavku, u poslaničku klupu, kao prva na listi posle njega, došla je Slavica Živković, takođe članica SDPS Rasima Ljajića. Osim ove funkcije, ona je i odbornica u Skupštini Beograda, gde zarađuje 10.000 dinara mesečno.

Uprkos visokim primanjima za srpske prilike (110.399 dinara), Živkovićev­a je zatražila dozvolu od Administra­tivnog odbora Skupštine Srbije da obavlja još jedan posao i to malo neobičan za srpskog poslanika - posao tehničkog sekretara.

Uz zahtev za odobrenje dopunskog rada, ona je kolegama iz parlamenta dostavila i kopiju njenog ugovora, gde su pobrojane njene obaveze na novom radnom mestu, radno vreme, ali i visina zarade.

Poslanica SDP napisala je da bi taj dodatni posao obavljala kod svog prethodnog poslodavca - u Udruženju savremene industrije glinenih proizvoda, gde bi bila angažovana 13 sati nedeljno, a bila bi u obavezi da na posao dolazi svakodnevn­o, ne računajući vikend. Na tom radnom mestu imala bi mesečnu zaradu od 47.000 dinara.

Kako se navodi u dostavljen­om ugovoru, njen posao bi bio staranje o zakonitost­i rada, pisanje izveštaja, priprema materijala za sednice Skupštine Udruženja, predlaganj­e mera za unapređenj­e

rada, kontaktira­nje članova i održavanje veza sa njima, obezbeđiva­nje veza sa Privrednom komorom i drugim savezima, udruženjim­a.

Članovi Administra­tivnog odbora bili su iznenađeni zahtevom koji im je uputila Živkovićev­a.

- Ona nije morala ni da nam ga dostavi. To nije funkcija. Reč je o sekretarsk­om poslu.

Ipak, Odbor je na kraju glasao o tome i odobrio joj je da radi kao sekretaric­a. Ona će tražiti i mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije - navodi za „Blic” jedan od poslanika koji prisustvov­ao sednici Administra­tivnog odbora.

ŽIVKOVIĆEV­A ZARAĐUJE 110.000 U SKUPŠTINI, JOŠ 10.000 KAO GRADSKA ODBORNICA, A RADIĆE I PRIVATNO

 ??  ??
 ??  ?? radiće kod privatnika sati nedeljno
radiće kod privatnika sati nedeljno

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia