Blic

Požalilase na bol u stomaku, porodila se pola sata kasnije

Mlada Beograđank­a (19) došla je u beogradski Urgentni centar zbog jakih bolova u stomaku, a nekoliko sati kasnije postala je majka, nezvanično saznaje „Blic”.

- Andriana Janković

Doktore Urgentnog centra prošli petak iznenadio je nesvakidaš­nji događaj - kada je devetnaest­ogodišnja devojka zatražila hitnu medicinsku pomoć zbog nepodnošlj­ivih bolova u stomaku, niko od prisutnih nije pomislio da će se u narednim satima prostorije Hitne službe UC pretvoriti u porodilišt­e.

- Devojka je u pratnji porodice došla u petak po podne u Urgentni centar. Žalila se na jake bolove u stomaku. Međutim, kada su doktori počeli da je pregledaju, shvatili su da se mlada devojka porađa - kaže izvor „Blica” upućen u slučaj.

Kako je porođaj već počeo i nije bilo vremena da devojku prevezu u najbližu ginekološk­u kliniku, doktori Urgentnog centra odmah

su počeli sa pripremama za porođaj.

Osim devojke koja je tvrdila da nije znala da je u drugom stanju, to izgleda nije znala ni njena porodica, koja je u šoku posmatrala dešavanje.

- Ljudi nisu znali šta ih je snašlo, nisu mogli da poveruju da se ovaj gotovo filmski scenario dešava upravo njima - kaže naš izvor.

Nakon porođaja, majka i beba su odmah prebačene na Kliniku za ginekologi­ju i akušerstvo KCS. Kako objašnjava izvor „Blica” upućen u slučaj, mlada mama je u dobrom stanju otpuštena iz GAK „Višegradsk­a”, dok se beba i dalje nalazi pod budnim okom lekara te klinike.

Ovo nije prvi slučaj da porodilja neposredno pred porođaj sazna da je trudna. U decembru prošle godine Čačanka M. H. (39) na Urgentno odeljenje Opšte bolnice došla je zbog

U PRATNJI PACIJENTKI­NJE JE BILA I MAJKA, KOJA JE BILA U ŠOKU KADA JE SAZNALA DA JE POSTALA BAKA

jakih bolova zbog kojih je potražila lekarsku pomoć. U pratnji supruga došla je u bolnicu verujući, kako je tada rekla, da se radi o nekom zdravstven­om problemu sa stomakom. - Kada sam počela da je

pregledam, videla sam da žena počinje da se porađa. Nismo imali vremena da je šaljemo u porodilišt­e, već sam uz pomoć troje kolega za urgentnog odeljenja obavila porođaj - ispričala je tada specijalis­ta urgentne medicine dr Biljana Kočović, koja je primila pacijentki­nju.

 ??  ?? prijemno hitne službe uc pretvorilo se u porodilišt­e
prijemno hitne službe uc pretvorilo se u porodilišt­e
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia