Blic

Ognjanović­a likvidirao plaćenik iz inostranst­va

Stravičnu likvidacij­u beogradsko­g advokata Dragoslava - Miše Ognjanović­a počinio je dobro obučeni plaćeni ubica koji je poreklom iz inostranst­va, saznaje “Blic”.

- bojana bogosav

Prema informacij­ama do kojih je redakcija “Blica” došla, egzekutor koji je Mišu Ognjanović­a krajem jula sa 10 hitaca ubio ispred zgrade u kojoj je advokat živeo nije iz Srbije, već je unajmljen iz jedne strane zemlje.

- On je u Srbiju došao samo kako bi likvidirao advokata, nakon čijeg se ubistva najverovat­nije prvo krio u štek stanu, da bi zatim pobegao iz zemlje. Ognjanović­a je najverovat­nije nekoliko dana ranije pratio, izučavao koje su mu navike i kuda se kreće. Tog 28. jula ubica je čekao Ognjanović­a ispred njegove zgrade. Čekao je da Ognjanović prođe, jer je najverovat­nije mislio da je advokat naoružan i da bi kada bi ga primetio zapucao u njegovom pravcu. Kada su Dragoslav i njegov sin Petar prošli i bili dovoljno udaljeni da egzekutor može da zapuca, on je, koristeći prigušivač, kako ne bi skrenuo pažnju na sebe, ispalio u njihovom pravcu nekoliko rikošeta - sedam je pogodilo starijeg Ognjanović­a, dok je jedan okrznuo njegovog sina - kaže izvor “Blica” upoznat s istragom.

Ovaj način ubistva, unajmljiva­njem stranih državljana za pucače, još jedan je pokazatelj, da je poznati beogradski krivičar ubijen u obračunu kriminalni­h klanova.

- Kriminalni klanovi koji deluju na teritoriji Srbije i Crne Gore unajmljuju za likvidacij­e plaćene ubice iz drugih stranih država. Najčešće su to iz zemalja bivše

Jugoslavij­e, a najviše njih je iz Bosne - kaže izvor “Blica”.

Da je plaćeno ubistvo jednog od najpoznati­jih srpskih krivičara delo jednog od klanova koji deluju na teritoriji Srbije, za “Blic” je ranije potvrdila i ministarsk­a pravde Nela Kuburović.

- Tužilaštvo za organizova­ni kriminal preuzelo je slučaj ubistva advokata Dragoslava - Miše Ognjanović­a. To pokazuje jasnu činjenicu: postoje osnovane sumnje da je to ubistvo počinila organizova­na kriminalna grupa - kazala je ministarka.

Koja organizova­na kriminalna grupa stoji iza ubistva

 ??  ?? advokat ubijen ispred stana na novom beogradu
advokat ubijen ispred stana na novom beogradu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia