Blic

Novak kao rok zvezda

FANOVI U ČIKAGU OPKOLILI NAJBOLJEG SRPSKOG TENISERA

- A. Pijevac

Đoković je rekao da jedva čeka početak Rod Lejver kupa, dok se strpljivo slikao sa navijačima.

Novak Đoković priznaje da je rado prihvatio poziv da bude deo tima Evrope na Rod Lejver kupu koji večeras počinje u Čikagu. Naš teniser ima tretman kao da je rok zvezda, a zvanična promocija turnira je trajala dosta duže jer je šampion US Opena izašao u susret svima koji su želeli da se slikaju s njim. Devojke su vrištale dok je Novak izlazio na binu i prava je šteta što umesto teniskog reketa nije poneo gitaru.

- Vidite, Rod Lejver kup je takmičenje koje nam nedostaje. Tokom godine na turu smo svi usmereni samo na sebe. Ovo je drugačije, ima timski duh. Zato mi je drago što sam deo spektakla koji sjajno funkcioniš­e. Vidim i da je atmosfera fenomenaln­a rekao je Đoković.

Turnir u Čikagu traje tri dana, a dnevno će se odigrati četiri meča, tri u singlu i jedan u dublu. Program počinje u 13 sati po novak je izašao u susret svim fanovima koji su želeli fotografij­u za uspomenu

lokalnom vremenu (20 sati u Srbiji), dok se noćni mečevi igraju od dva sata posle ponoći po našem vremenu. Timu Evrope suprotstav­iće se ekipa Sveta.

- Prošle godine nisam igrao, ali sam mečeve gledao na TV-U. Bilo je neverovatn­o da na istoj strani vidite tenisere koji su rivali čitav život, kao što su to Rodžer i Rafa. Gledao sam ih kako igraju zajedno, kako bodre jedan drugoga... Poželeo sam da i ja budem ovde i, evo, želja mi se ispunila - dodao je Novak.

Vidno raspložen je bio i Federer koji je pozvao legendarno­g Džona Mekinroa, sada u ulozi kapitena Tima sveta, da dođe na njegov trening.

- Večeras ćemo da vežbamo dublove. Džone, ako želiš, možeš da dođeš da nas špijuniraš. Istina je da bih voleo da igram sa Novakom u dublu. Nadam se da se i on isto oseća. Imamo dosta dobrih tenisera koji mogu da nas vade u singlu, ali Novak i ja bi trebalo da budemo dobitnički dubl poručio je Federer, koji je prošle godine u dublu sa Nadalom doneo trofej ekipi Evrope.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia