Blic

Najgori fudbalski sudija na svetu

ZAŠTO JE FELIKS BRIH ISKLJUČIO KRISTIJANA RONALDA U VALENSIJI? Ako je neko zaboravio, Nemac na Mundijalu nije dosudio penal za „orlove” iako su dva fudbalera Švajcarske rvačkim zahvatima onemogućil­i Mitrovića da postigne gol.

- Milan zarić

Sudija Feliks Brih je još jednom pokazao da je najgori arbitar na svetu! Mi nikad nećemo zaboraviti krađu na Svetskom prvenstvu kada nije dosudio čist penal Srbiju na meču protiv Švajcarske, ali to nije bilo sve od Nemca, koji je nastavio da “oduševljav­a” planetu. Zablistao je i ove srede na meču Lige šampiona između Valensije i Juventusa i isključio na pravdi boga Kristijana Ronalda.

Nemački delilac pravde je Portugalca i zvanično najboljeg fudbalera na planeti isključio u 29. minutu, pošto je smatrao da je Kristijano bez lopte udario protivničk­og defanzivca Džejsona Murilja. Bilo je to tokom jedne kontre “stare dame”, kada se Kristijano bori za što bolju poziciju, a kada je rival pao - on mu se uneo u lice i povukao ga za kosu. Blago rečeno - sporna odluka.

Kristijano nije mogao da veruje šta mu se desilo, momentalno je briznuo u plač kada je shvatio da je i on postao žrtva Feliksa Briha, no Nemac nije menjao odluku. Bio je prilično uveren u svoju odluku, te je baš on postao prvi koji je dao direktni crveni karton Kristijanu Ronaldu u njegovoj 154. utakmici u elitnom takmičenju.

Postavlja se samo pitanje kako je moguće da ovaj čovek i dalje sudi najveće evropske utakmice, kada ima istorijat očajno donetih odluka. Kad god sudi, on greši. Kardinalno. Neoprostiv­o. Uostalom, dovoljno je samo da se podsetimo šta je Brih uradio fudbalerim­a Srbije na Mundijalu.

Ako ima osoba koje su slučajno zaboravile, Brih nije dosudio penal za “orlove” iako su dva fudbalera Švajcarske rvačkim zahvatima onemogućil­i Mitrovića da postigne gol. Nije video penal koji je ceo svet video, zbog čega je i poslat kući.

Uostalom, nije mu to jedina greška, štaviše one se gomilaju. Dovoljno je samo podsetiti se meča Bundeslige između Bajera iz Leverkuzen­a i Hanovera, kada je domaćima priznao fantomski gol, pošto je lopta sa spoljašnje strane ušla u mrežu. Svi su to videli, ne i Brih, kome je i takav “previd” oprošten.

Postavlja se samo pitanje dokle će se ovom čoveku praštati takve greške i hoće li mu neko stati ukraj?

Da podsetimo, Juventus je i bez Ronalda u igri uspeo da pobedi Valensiju sa 2:0 u meču u kom je Brih dosudio čak TRI PENALA. Jedan od njih je bio posle guranja u šesnaester­cu, mnogo blažem nego što je to bio u slučaju nad Mitrovićem.

 ??  ?? feliks brih pokazuje crveni karton najboljem fudbaleru juventusa NEMAČKI SUDIJA JE POSLE ISKLJUČENJ­A RONALDA SVIRAO JOŠ TRI PENALA NA MEČU U VALENSIJI kristijano ronaldo je zaplakao posle isključenj­a
feliks brih pokazuje crveni karton najboljem fudbaleru juventusa NEMAČKI SUDIJA JE POSLE ISKLJUČENJ­A RONALDA SVIRAO JOŠ TRI PENALA NA MEČU U VALENSIJI kristijano ronaldo je zaplakao posle isključenj­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia