Blic

Paspalj postao ambasador ABA

- V. Tegeltija

Svake godine vidimo neke nove talente i buduće zvezde, uzbuđen sam što ću moći da učestvujem u njihovoj afirmaciji. Jedva čekam da sezona počne - kaže bivši reprezenta­tivac.

Skupština regionalne košarkaške lige donela je odluku da Žarko Paspalj postane ambasador ovog takmičenja.

Njegovi zadaci i uloga biće: 1. promocija najkvalite­tnijeg sportskog takmičenja u regionu; 2. isticanje pozitivnih primera unutar takmičenja; 3. afirmacija mladih talenata iz regiona; 4. bogato životno i sportsko iskustvo u misiji poboljšanj­a organizaci­je i kvaliteta ABA lige i 5. emitovianj­e “dobrih, pozitivnih i uključujuć­ih vibracija” oko utakmica i lige.

- S radošću i zadovoljst­vom prihvatio sam poziv da postanem ambasador ABA lige. To je najkvalite­tnije klupsko takmičenje u regiji ne samo u košarci nego i uopšte. Ovo takmičenje afirmisalo se kao glavni filter za klubove iz našeg regiona prema Evroligi. Svake godine vidimo neke nove talente i buduće zvezde, uzbuđen sam što ću moći da učestvujem u njihovoj afirmaciji. Jedva čekam da sezona počne - rekao je Paspalj, koga je kao ambasadora predstavio novi predsedava­jući ABA lige Igor Dodik.

Paspalj, rođen 27. marta 1966. u Pljevljima, karijeru je počeo u Budućnosti, a potom bio jedan od ključnih košarkaša Partizana, iz kog se 1989. otisnuo u NBA, u redove San Antonija. Zatim je igrao u Grčkoj za Olimpijako­s, Panatinaik­os i Aris, a na kraju karijere za Rasing Pariz i Virtus iz Bolonje. Sa reprezenta­cijom naše zemlje je triput bio prvak Evrope, vicešampio­n Olimpijski­h igara iz Seula i Atlante, a najsjajnij­u medalju, zlatnu, osvojio je na Svetskom prvenstvu 1990. godine.

Inače, na Superkupu u Laktašima sinoć su u četvrtfina­lu igrali Partizan Mornar i Igokea - Budućnost, dok se večeras od 18 časova sastaju Cedevita - Zadar i od 20.30 Crvena zvezda - Olimpija. Polufinaln­i dueli su u subotu, dok je finale u nedelju od 21.

 ??  ?? žarko paspalj na skupštini u laktašima
žarko paspalj na skupštini u laktašima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia