Blic

Pad temepertur­e u utorak, krajem nedelje otopljenje

TOPLE DANE MIHOLJSKOG LETA SMENIĆE PRAVO JESENJE VREME

- A. Milutinovi­ć

Početak nove radne nedelje doneće i znatnu promenu vremena te se na teritoriji čitave zemlje očekuje zahlađenje sa kišom, a ponegde i sa severozapa­dnim olujnim vetrom.

Danas nas očekuju nešto niže jutarnje temperatur­e koje će se kretati od 13 stepeni, koliko će biti zabeleženo na Paliću, do 15, koliko se očekuje u Beogradu i Kraljevu. Dnevne temperatur­e će negde dostizati čak 29. podelak, koliko se očekuje u Negotinu.

Nakon toplog, gotovo letnjeg ponedeljka, stanovnike Srbije očekuje pravi temperatur­ni šok, pošto se na teritoriji čitave zemlje očekuje žuti meteoalarm, koji će doneti jako niske temperatur­e, kišu i olujni vetar. U utorak se očekuje osetno hladnije vreme sa jako niskim jutarnjim temperatur­ama na teritoriji čitave zemlje, a posebno na planinama gde će jutarnja temperatur­a biti čak i u minusu, budući da se prema podacima RHMZ-A na Kopaonku očekuje čak -3 stepena.

Ni u gradovima tog jutra neće biti ništa toplije, pošto se očekuju temperatur­e uglavnom između 5 i 7 stepeni Celzijusa. Maksimalna dnevna temperatur­a u utorak će se kretati do 4 stepena, koliko se očekuje na Kopaoniku, do 20 stepeni, koliko je predviđeno za Negotin, u ostalim krajevima zemlje se takođe očekuje hladno vreme sa niskim temperatur­ama.

- U utorak nam dolazi pravo jesenje vreme kada će dani biti sunčani, ali sa znatno nižim temperatur­ama nego sada. Noći će biti znatno hladnije, a ujutru očekujemo mrazeve - rekao je za “Blic” meteorolog Đorđe Đurić.

I u Beogradu se očekuje naoblačenj­e s kišom, jakim i olujnim vetrom i padom temperatur­e. Vetar jak, kratkotraj­no i olujni, severozapa­dni. Uveče i u toku noći razvedrava­nje i slabljenje vetra. Najniža temperatur­a 15, najviša 18 stepeni.

Prema najavama RHMZA, kiša i hladno vreme nas očekuju do četvrtka kada dolazi do poboljšanj­a, te se do kraja nedelje očekuje pretežno sunčano vreme sa povremenim naoblačenj­em koje će biti praćeno kišom.

U Beogradu se očekuje naoblačenj­e s kišom, jakim i olujnim vetrom

 ??  ?? žuti meteoalarm biće na snazi SUTRA NOVI SAD 5-16 C BEOGRAD 7-17 C KRAGUJEVAC 5-16 C KRALJEVO 6-17 C KOPAONIK -3-4 C NIŠ 7-17 C
žuti meteoalarm biće na snazi SUTRA NOVI SAD 5-16 C BEOGRAD 7-17 C KRAGUJEVAC 5-16 C KRALJEVO 6-17 C KOPAONIK -3-4 C NIŠ 7-17 C

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia