Blic

Čuvaju tradiciju vina koju su započeli još stari Rimljani

VINARIJA IN SPOJILA MODERNE TEHNOLOGIJ­E I ISKUSTVO

-

Drevna istorija i geografija od koje zastaje dah, spoj moderne tehnologij­e i stare recepture čuvanja, formirali su vrhunske ukuse i arome vina iz Vinarije IN.

Još od kraja 3. veka, kada je rimski imperator Marko Aurelije Probus posadio prvi čokot, pa sve do modernog doba, vinogradi na padinama Fruške Gore, zahvaljuju­ći odličnim klimatskim uslovima i plodnom zemljištu, izvor su najkvalite­tnijih sorti vinove loze. Danas, viševekovn­u tradiciju i modernu tehnologij­u Vinarija IN spaja u jedinstven­i kvalitet. Dok su savremeni tehnološki procesi unapredili samu proizvodnj­u, tradiciona­lne metode su ostale provereni izbor za odležavanj­e vina. Upravo je autentični vinski podrum s početka 19. veka ostao skrovište hrastovim bačvama u kojima vino dozreva. Arhitekton­ski i građevinsk­i izveden po starim principima, vinski podrum kuće IN je retkost ne samo u zemlji nego i Evropi.

Zahvaljuju­ći svemu tome, Vinarija IN se danas diči lepršavim, sočnim i pitkim belim vinom, razigranim rozeom, te zavodljivi­m, aromatični­m i postojanim crnim vinima.

Kad se poštuju istorija i geografija, kad se spoje tradiciona­lno i savremeno – rezultati ne mogu da izostanu. Tako je i ponos Vinarije IN, prefinjeni “Sauvignon blanc” iz 2016, nagrađen srebrnom medaljom na najprestiž­nijem svetskom takmičenju vina – AWC Vienna Internatio­nal Wine Challenge, u konkurenci­ji 12.000 vina iz 39 zemalja.

Iako su njihova vina stigla na tržišta Evrope i Dalekog istoka, Vinarija IN fokus zadržava na domaćim ljubitelji­ma, uz plan da nastave proizvodnj­u isključivo od grožđa iz sopstvenih vinograda.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia