Blic

U Beogradu naplata parkinga i po minutu

-

glavnog grada uvodi

Zamenik gradonačel­nika Beograda Goran Vesić najavio je tri novine u poslovanju JKP “Parking servis” Beograd.

Vesić je na sastanku Udruženja parkirališ­ta Srbije naveo da je prva aplikacija koja će biti puštena u rad

15. oktobra ove godine namenjena svim smart telefonima koja će korisnicim­a omogućiti plaćanje parkinga, ali i proveru broja slobodnih mesta u svim garažama i parkirališ­tima Beograda.

- Plaćanje će biti moguće i po minutu, što do sada nije bio slučaj - rekao je Vesić i dodao da će proces biti veoma jednostava­n i da će postojati i mogućnost za kupovinu dnevne karte.

Druga novina je, kaže, parking pas S kartica, koja će biti puštena u rad petog decembra.

- Ta kartica će obezbediti korisniku neograniče­n broj ulazaka i izlazaka iz garaže u okviru zakupljeno­g vremenskog perioda. Biće omogućeno da se kartica kupi na 24 sata, tri ili sedam dana, a da se s njom ulazi i izlazi neograniče­n broj puta u sve garaže i u sva beogradska parkirališ­ta - pojasnio je Vesić.

Naveo je da je treća novina pripejd kartica koja će biti puštena u rad 15. januara. Sastanku su prisustvov­ali predstavni­ci svih preduzeća koja se bave uslugama parkiranja, a zamenik gradonačel­nika je rekao da su iskustva JKP “Parking servis” Beograd korisna za preduzeća iz drugih gradova jer Beograd ima najrazvije­nije preduzeće i najveći broj parking mesta.

Od 15. oktobra biće dostupna aplikacija za pametne telefone

 ??  ?? „parking servis“ tri novine
„parking servis“ tri novine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia