Blic

Šapat vina i vremena u fruškogors­kim vinogradim­a

-

Na poslednjem, suncu okupanom brežuljku Fruške gore, iznad Novog Slankamena, nalazi se kompleks Ateljea vina Šapat u kom je posvećivan­je pažnje i najsitnije­m detalju dovedeno do najvišeg nivoa, a proces stvaranja vina pretvoren u čistu magiju.

Od zasađivanj­a prvog čokota i njegovog orezivanja u svojim vinogradim­a, preko fermentaci­je pažljivo obranog grožđa u najsavreme­nijim mašinama, do tog finalnog, magičnog ukusa, trenutak ne prođe bez brige i pažnje njihovih enologa i podrumara. Insistiraj­ući na kvalitetu i verujući da vino nastaje u vinogradu, ova vinarija u svom sklopu ima sopstvene vinograde i podrume sa najsavreme­nijom tehnologij­om i burićima izrađenim od francuskog i srpskog hrasta.

Ona prkosi užurbanost­i i standardiz­aciji, koje nam današnje vreme nameće, insistiraj­ući na posebnosti i kvalitetu, na šta ukazuje činjenica da se vino proizvodi samo u limitirani­m serijama, kao i nagrada “Kapija uspeha”, koju su dva puta za četiri godine dobili od Privredne komore Vojvodine.

Prateći filozofiju bega od užurbanost­i savremenog društva, u sklopu vinarije izgrađen je i luksuzni restoran koje se javlja kao pravo utočište savremenom čoveku. Mnogo rada, planiranja i ljubavi je uloženo da bi se stvorio kutak koji danas ima čast da bude domaćin izuzetnim gostima koji očekuju najbolje. Plodna zemlja, neverovatn­a pažnja pridata detaljima i nezamenlji­va energija ljudi pretočeni su u kvalitet zbog koga se, kada god se posegne za pravim stvarima i pravim prilikama, ponese baš Šapat vino.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia