Blic

Srbin u Peruu švercovao dva kilograma kokaina, pao na aerodromu

- E.B.

Peruanska policija uhapsila je na aerodromu “Alehandro Valesko Astete” u Kusku srpskog državljani­na, koji je zasad identifiko­van kao Zoran Arnautović (53), zbog pokušaja krijumčare­nja kokaina. Kako pišu tamošnji mediji, Arnautović je u petak zaustavlje­n tokom čekiranja u ovoj vazdušnoj luci i odveden u sobu za ispitivanj­e. Prilikom kontrole u unutrašnje­m delu njegovog kofera otkriveno je nešto više od dva kilograma najčistije­g kokaina. Arnautović je navodno u Peruu boravio kao turista, a nameravao je da otputuje u Španiju, sa presedanje­m u Limi.

Ovaj Srbin inače nije jedini uhapšeni tokom ove akcije. Na istom aerodromu peruanska policija privela je i Peruanca Karlosa Korneha Fuentesa (51) zbog pokušaja krijumčare­nja alkaloida kokaina, koji je pokušao da prošvercuj­e u kutijama s infuzijama. Agenti su u prtljagu optuženog pronašli 15 kutija infuzije u kojima je bilo 3,7 kilograma kokaina.

Ovo nije prvi Srbin uhapšen u Latinskoj Americi zbog pokušaja krijumčare­nja narkotika. Prošle godine veliku pažnju javnosti privukao je slučaj Draga Pavlovića, zvanog Paja, uhapšenog u Peruu zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja se bavila trgovinom droge. Osim Pavlovića, za kojim je bila raspisana Interpolov­a poternica, a koji se skrivao iza falsifikov­anih dokumenata na ime Vladimir Nikolić, iza rešetaka se našlo i četvoro državljana Perua, od kojih je jedan bivši policajac. Tokom te akcije zaplenjeno je 47 kilograma kokaina.

 ??  ?? zoran arnautović ( uhapšen u peruu )
zoran arnautović ( uhapšen u peruu )

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia