Blic

Grujića milimetri delili od katastrofe

-

Patrik Herman, fudbaler Borusije iz Menhenglad­baha koji je teško povredio našeg reprezenta­tivca Marka Grujića, uputio je izvinjenje igraču Liverpula koji je na pozajmici u Herti.

Podsetimo, u bundesliga­škom okršaju koji je berlinski klub rešio u svoju korist sa 4:2, pri vođstvu Herte od 3:2, 27-godišnji Herman je brutalnim startom povredio pet godina mlađeg Grujića.

Ispostavil­o se da je tom prilikom došlo do teže povrede našeg fudbalera, a sam Herman mu se više puta izvinio pokraj terena, potom i pred medijima.

- Stvarno mi je veoma žao što je do ovoga došlo rekao je vezni igrač Borusije iz Menhenglad­baha.

Trener Herte Pal Dardai ima razumevanj­a za ono što se dogodilo.

- Sigurno da namera nije postojala. To vam je taj novi stil fudbala, moderni presing... Dešava se često u poslednje vreme da dođe do ovakvih kontakata kada igrači sa ofanzivnim karakteris­tikama žele da dođu do lopte - izjavio je mađarski stručnjak.

Grujić će morati da pauzira najmanje dva meseca, mada doktori još ne mogu da kažu da li će se naš fudbaler oporaviti do Nove godine.

Prema prvim informacij­ama, dobro je da nije stradala potkolenič­na kost, međutim, loša vest je da je Grujić doživeo rupturu ligamenata u skočnom zglobu.

Takođe, doktori strahuju i da je stradala čašica zgloba, ali pre nego što bilo šta potvrde, moraju da sačekaju da spadne otok.

- Detaljni pregledi obavljeni tokom noći pokazali su da će Grujić morati da odsustvuje neko vreme zbog povrede. Njemu su naprsli i ligament i čašica zgloba - naveli su iz Herte.

Doktori kažu da je Marko u svemu još imao sreće i da su ga bukvalno milimetri delili od povrede zbog koje bi morao da završi karijeru. Da je pukla potkolenič­na kost, pitanje je da li bi se naš 22-godišnji fudbaler uopšte oporavio od povrede.

Pretpostav­lja se da će se Grujić vratiti u Liverpul gde će početi sa oporavkom.

Posle oštrog starta Marku su stradali ligamenti skočnog zgloba

 ??  ?? marko grujić Će morati da pauzira najmanje dva meseca
marko grujić Će morati da pauzira najmanje dva meseca

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia