Blic

Miliona čuva 300 miliona

VREDE 30 PUTA VIŠE OD PETORICE ZVEZDINIH DEFANZIVAC­A

-

šest i na po jednoj sedam (Seltik 7:1), odnosno osam golova (Dižon 8:0). Pri tome, sve do poslednja dva duela u sezoni kada je sve bilo završeno (Ren 0:2 i Kajen 0:0) samo na jednom meču fudbaleri “svetaca” nisu uspeli da se upišu u strelce. Bilo je gotovo tačno pre godinu dana, 23. septembra 2017. protiv Monpeljea - 0:0.

Ovo sezone, savršen skor u francuskom prvenstvu (pet pobeda i gol-razlika 17:4) pokvario je poraz od Liverpula (2:3). Supernapad Parižana je na “Enfildu” imao samo devet šuteva, upola manje od Liverpula (17), a da ne pominjemo Real (30). Svima je jasno da Nejmar, Kilijan Mbape i Edinson Kavani još traže pravu formu posle Svetskog prvenstva i da je samo pitanje trenutka kada će ubaciti u viši stepen. Njihov učinak u karijeri je prosto neverovata­n - za klubove i reprezenta­cije zajedno su odigrali 962 utakmice i postigli ukupno 574 gola. Prosek “kvari” tinejdžer Mbape koji pored svog imena ima “samo” 53 gola, ali i šest osvojenih trofeja.

Kavani je od 314 golova u karijeri čak 173 postigao u dresu Pari Sen Žermena na 251 utakmici. Nejmar je, praktično, zbog povrede propustio polovinu sezone, ali je stigao da na 39 mečeva upiše 32 gola i čak 18 asistencij­a. Naravno, odbrana

KAVANI JE U KARIJERI POSTIGAO 314 GOLOVA, A ZA PARI SEN ŽERMEN UKUPNO 173

Crvene zvezde ne bi trebalo ni da zaboravi na Anhela di Mariju, Žulijana Drakslera, Marka Veratija, pa čak ni na 18-godišnjeg Timotija Veu, sina legendarno­g Žorža Vee, koji je ove sezone već dva puta bio strelac.

Ako se stvari ovako postave, onda, praktično, Zvezdina odbrana nema šta da traži na “Parku prinčeva”. Srećom, to je daleko od istine. Protiv Napolija smo videli da hrabra igra, sa srcem može da donese rezultat. Ne bi trebalo ni da zaboravimo da su četvorica defanzivac­a reprezenta­tivci (ukupno 68 mečeva) i da je Vujadina Savića povreda sprečila da debituje za “orlove”. Takođe, i ostatak ekipe će u Parizu morati da radi za petoricu momaka iz poslednje linije. Za Jovičića i Krstičića se to podrazumev­a, dok ostali moraju da smanje broj grešaka, pogotovo na sredini terena, greške koje fudbalerim­a Pari Sen Žermena otvaraju priliku za kontranapa­de koji se u 50 odsto slučajeva završavaju postignuti­m golom.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia