Blic

Nemanja: Duki, ne daj se, pobedi u najvažnijo­j borbi

DEFANZIVAC CRNO-BELIH POSLAO SVOJ DRES DUŠANU TODOROVIĆU KOJI SE LEČI U BARSELONI Budi jak i ne daj se, tvoja snaga je snaga svih nas, napisao je Miletić.

- Darko nikolić

Dušanu Todoroviću (4), koji se nalazi u izuzetno teškoj zdravstven­oj situaciji, a za kog je narod Srbije danima skupljao novac za hitnu intervenci­ju u Barseloni, što je u poslednji čas pogurao i Nemanja Matić, uplativši 70.000 evra koji su nedostajal­i, stigao je divan poklon od omiljenog mu fudbalera, Nemanje R. Miletića iz Partizana.

Podsetimo, mali Duki je postao jedna od glavnih tema u Srbiji početkom septembra, jer je baš tada saopšteno da mu je ostalo manje od nedelju dana života, odnosno da će u slučaju da ne dođe do hitne medicinske intervenci­je u renomirano­j klinici, umreti. Na hiljade građana se tada uključilo u prikupljan­je neophodnih sredstava, slale su se poruke, prikupljao novac na humanitarn­im akcijama, mladi i stari su davali koliko su mogli i - došlo se u poslednji čas do 200.000 evra uz ogromnu, pomenutu Matićevu pomoć, te je Dušan Todorović u pratnji oca stigao u pomenutu zdravstven­u ustanovu u Španiji.

Kako se ona nalazi nedaleko od stadiona FK Barselona, čiji prvotimci često, na molbe lekara, posećuju najteže obolele mališane, doktori su upitali Dušana da li bi voleo da zbog njega dovedu Lionela Mesija u bolnicu. Nije hteo ni Mesija, ni Busketsa, ni Pikea. Jer, omiljeni fudbaler malog Dukija je Partizanov defanzivac Nemanja R. Miletić, što je potpuno iznenadilo španske doktore. I kako Miletić nije mogao da otputuje u Barselonu zbog večitog derbija koji je odigran sinoć, poslao je mališanu svoj dres.

A na dresu, dirljiva poruka:

- Budi jak i ne daj se, tvoja snaga je snaga svih nas i znamo da možeš pobediti i u najtežoj životnoj borbi. Verujemo u tebe. Voli te tvoj Nemanja! - poručio je Miletić, docrtavši srce.

Kako je saopštio glumac Sergej Trifunović, koji je i objavio fotografij­u dresa koji je Miletić poslao malom Dušanu, taj poklon je dečaku koji se leči u Barseloni prosleđen posredstvo­m učenika Gimnazije “Patrijarh Pavle”.

I baš tu, u toj činjenici, leži lepota onih reči blaženopoč­ivšeg patrijarha “Budimo ljudi”. Jer onaj običan svet, dečaci i devojčice koji su organizova­li akcije i aukcije, pa sve do velikih klubova i još većih ličnosti, poput Nemanje Matića, svi oni, pa i Dukijev omiljeni “ćela”, kao i učenici gimnazije koji su dres poneli u bolnicu, pokazali su koliko je lepo - biti čovek.

Dušanu su dres u Barselonu doneli učenici Gimnazije „Patrijarh Pavle“

 ??  ?? nemanja r. miletić zbog derbija nije otišao u barselonu da poseti malog dušana dušan todorović je na poklon dobio dres svog idola, nemanje r. miletića, koji je malom heroju poželeo da se što pre oporavi
nemanja r. miletić zbog derbija nije otišao u barselonu da poseti malog dušana dušan todorović je na poklon dobio dres svog idola, nemanje r. miletića, koji je malom heroju poželeo da se što pre oporavi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia