Blic

Francuz isukao mačetu, pa ubijen ispred kafane!

- M. Č. Gubelić

Marko T. (34), vlasnik kafane „M” u selu Ribari, uhapšen je u noći između subote i nedelje zbog sumnje da je usmrtio Z. B. (54) u kafanskoj tuči, saznaje „Blic”.

Zločin se dogodio u selu Ribari, na putu Šabac – Loznica, ispred pomenutog kafića. U ovom lokalu reporteri “Blica” juče su zatekli tužnu atmosferu. Nekoliko mladih momaka pakuje inventar, vrata su zatvorena - kafana ne radi. Zaposleni u lokalu ne žele da pričaju šta se u subotu oko ponoći ovde zbilo jer kako kažu, oni nisu bili u noćnoj smeni. Jutros kada su stigli zatekli su tragove obračuna koji je, kako saznajemo, započeo u kafiću, a onda se nastavio ispred, gde se i okončao smrću Z. B. Ubijeni, u ovom mestu poznat po nadimku Francuz, došao je u kafić sa drugom pripit, i zatražio piće.

- Međutim, tom njegovom drugu je bilo zabranjeno da ulazi u kafić i konobar je doneo samo piće za Francuza. Tada je on skočio i počeo da se raspravlja sa gazdom Markom. Posle toga je i on napustio kafić priča jedan od meštana. Svoj obračun meštanin i vlasnik kafića nastavili su napolju.

- Posle te prepirke on se vratio i rekao Marku da izađe napolje, da ima da priča nešto sa njim. Marko, ne sluteći o čemu se radi, izašao je ispred. Tada je ovaj iz kola izvadio mačetu i nasrnuo na njega. Kažu da ga je i posekao po glavi. Onda ga je Marko udario pesnicom i on je nezgodno pao i umro na licu mesta - priča jedan od komšija. Svi ponavljaju da su znali i jednog i drugog, te da nisu važili za problemati­čne.

- Desilo se to što nije smelo da se desi. Obojica su bili dobri i mirni. Marko je pomogao svakom - kažu meštani Ribara.

 ??  ?? svi veruju da je smrt bila „splet okolnosti“
svi veruju da je smrt bila „splet okolnosti“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia