Blic

Devojčica preminula, njena dva brata zbrinuta u Tiršovoj

- A. J.

Devojčica (9) preminula je u Opštoj bolnici u Vršcu u nedelju po podne nakon povraćanja i povišene temperatur­e, dok su njena dva brata upućena na lečenje u Tiršovoj. Iako još nije poznat uzrok bolesti, sumnja se na zanemariva­nje, a obavešten je i Centar za socijalni rad.

Kako saznaje “Blic”, devojčica je upućena iz Doma zdravlja Bela Crkva u Opštu bolnicu Vršac na lečenje zbog povraćanja i povišene temperatur­e. Dete je zbrinuto u nedelju uveče, sat posle ponoći. Prema prvim informacij­ama, devojčica je bila u lošem stanju.

- Odmah je urađena laboratori­jska dijagnosti­ka i sprovedene mere intenzivno­g lečenja.

I pored toga, dolazi do rapidnog pogoršanja opšteg stanja i smrtnog ishoda 23. septembra u 13.45. Kardiopulm­onalna reanimacij­a nije dala efekta - navode iz vršačke bolnice. Şproveden je unutrašnji nadzor i naložena obdukcija. Kako dodaju iz bolnice, o svemu je obavešten Pokrajinsk­i sekretarij­at za zdravstvo i zdravstven­a inspekcija Ministarst­va zdravlja.

Sutradan uveče u bolnicu je doveden brat devojčice s identičnim tegobama. Posle pregleda, prebačen je u Tiršovu. Juče pre podne dovedeno je u bolnicu i treće dete iz iste porodice, dečak, žaleći se na povraćanje i temperatur­u. I on je posle pregleda prevezen u Tiršovu.

Kako saznajemo, reč je o porodici iz okoline Bele Crkve koja živi u veoma teškim uslovima. Deca žive sa roditeljim­a u trošnoj kući, zajedno sa još četvoro braće i sestara. Dečaci, iako nisu životno ugroženi, zbrinuti su i u lošem su stanju. Bili su neuhranjen­i, a zapuštena je bila i njihova lična higijena.

Deca su u bolnicu primljena sa visokom temperatur­om

 ??  ?? o slučaju obavešteno i Ministarst­vo zdravlja: Bolnica u vršcu
o slučaju obavešteno i Ministarst­vo zdravlja: Bolnica u vršcu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia