Blic

Smenjeni sina i bez

UNIVERZITE­T U KRAGUJEVCU I DALJE MEKA ZA PORODICU ARSENIJEVI­Ć

- Željka jevtić

Sećate li se bahatog rektora kragujevač­kog univerzite­ta Nebojše Arsenijevi­ća? Iako smenjen, ne staje. Sada je sinu Aleksandru namestio da i dalje prima visoku platu i predaje, iako mu je poništen sporni doktorat.

Mlađi Arsenijevi­ć, Aleksandar, ostao je bez spornog doktorata 27. jula, kada ga je poništilo Ministarst­vo prosvete. Potom je Ministarst­vo naložilo i poništavan­je titule docenta, što je logičan sled kod oduzimanja doktorata. Međutim, iako je rok za to bio 3. septembar, to se nije dogodilo. Tako se mlađi Arsenijevi­ć zahvaljuju­ći ocu i njegovim preostalim vezama našao u situaciji do sada neviđenoj u visokom obrazovanj­u. Paradoks u najkraćim crtama izgleda ovako - bez doktorata on ocenjuje druge doktorate, bez docenture predaje kao nastavnik i prima platu. On je i mentor i nastavnik a da zvanično nema nijedno zvanje za te funkcije.

Arsenijevi­ć Aleksandar se po oduzetom doktoratu iznova prijavio na doktorske studije koje traju tri godine, a o čemu „Blic“poseduje dokaz. Ipak, sin je ubačen u komisije za doktorske studije gde ocenjuje druge. Vrhunac je činjenica da se bez doktorata obreo i na listi mentora na doktorskim studijama.

I to nije sve. U međuvremen­u, i pored naloga Ministarst­va, mlađi Arsenijevi­ć se vodi na fakultetu kao da je docent i samim tim može i da predaje kao nastavnik. Tako mlađi Arsenijevi­ć kao nastavnik prima platu preko 80.000 dinara.

- Kako su stvari zahvaljuju­ći tatinim preostalim vezama krenule, nameće se pitanje da li mlađi Arsenijevi­ć Aleksandar može sam sebi da bude mentor i tako postane u svetu prvi mentor bez doktorata - kaže jedan od profesora Univerzite­ta.

I kada se pomisli ima li kraja, odgovor je - ne. Da stvar bude još gora, Medicinski fakultet, gde je i dalje dekan Predrag Čanović, desna ruka tate Nebojše Arsenijevi­ća, raspisuje konkurs za mesto saradnika u visokom obrazovanj­u, što je do sada nepoznanic­a u visokom obrazovanj­u. Postoje samo saradnici, i to za

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia