Blic

Rektor uhlebio doktorata Dekan s poternice

-

određene naučne oblasti, ali ne postoji funkcija raspisana konkursom.

- Jasno je da je izmišljeno radno mesto za Aleksandra da ipak ne bi ostao bez posla jer nema zvanje - kaže izvor „Blica“s Univerzite­ta.

Posle poništavan­ja doktorata, jer je doktorske studije zahvaljuju­ći ocu upisao a da nije ni završio fakultet ni položio sve ispite, oduzimanje titule docenta je bio posao stručnog veća medicine.

Predsednic­a stručnog veća za medicinske nauke je pedijatar profesorka Jasmina Knežević, supruga republičko­g poslanika SNS-A profesora Milana Kneževića. Na Univerzite­tu kruži priča da je profesor i poslanik blizak sa smenjenim rektorom Nebojšom Arsenijevi­ćem.

- Tako da ostaje da se vidi kada će veće postupiti po nalogu Ministarst­va. Ono što je izvesno - rok je odavno prošao - kaže jedan od profesora s Univerzite­ta. Inspekcija Ministarst­va prosvete ušla je juče na Medicinski fakultet da bi proverila zakonitost u radu. Međutim, istovremen­o dekan tog fakulteta Predrag Čanović, desna ruka smenjenog rektora, podneo je ostavku.

Kako „Blic“saznaje, to se dogodilo u ponedeljak na hitno sazvanoj sednici Saveta fakulteta. Tačka je bukvalno dodata na samoj sednici kada je dekan rekao: “Podnosim ostavku”. Prema saznanjima „Blica“, to je urađeno kako po otkrivanju nezakonito­sti u radu Ministarst­vo ne bi naložilo smenu, a u tom slučaju bi Arsenijevi­ćevoj ekipi bilo teže da postavi svog čoveka.

Tako je na Čanovićevo mesto izglasan takođe poslušnik bivšeg rektora - Vladimir Jakovljevi­ć. On je redovni profesor na Medicini, koji se najjednost­avnije može opisati kao lice s poternice. Protiv njega je postojala poternica zbog malverzaci­ja počinjenih u školi u Bijeljini, ali mu je rektor Arsenijevi­ć svojim vezama pomogao da se potera ukine. Njegova supruga je na doktorskim studijama u Kragujevcu - iako je viša medicinska sestra. Inače, budući v. d. dekana imao je kao profesor platu 175.000, dok su drugi redovni profesori u proseku imali 102.000. Prema podacima „Blica“, on je kroz angažovanj­e na projektima i u komisijama mesečno uzimao 3.000 evra.

 ??  ?? bivši dekan Čanović iznenada podneo ostavku
bivši dekan Čanović iznenada podneo ostavku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia