Blic

Zarubica u Skoplju osuđen na 11 godina

KRALJ SINTETIČKE DROGE PRIZNAO KRIVICU

- V. Z. C. - B. B.

Milan Zarubica, kralj sintetički­h droga, koji je već dva puta osuđivan zbog proizvodnj­e sintetičke droge, ponovo je osuđen na 11 godina zatvora po sporazumno­m priznanju krivice.

Kako saznajemo, Zarubica je sporazum sklopio u Skoplju, nakon što je prošle godine u selu Mala Rečica kod Tetova uhapšen u ilegalnoj laboratori­ji ekstazija. U ilegalnoj laboratori­ji nađeno je oko 300 kilograma gotovih tableta i sirovina za proizvodnj­u. Ovu akciju sproveo je zajednički tim srpskog i makedonsko­g tužilaštva za organizova­ni kriminal, u saradnji sa policijama obe zemlje.

U vreme hapšenja Zarubice, na teritoriji Srbije uhapšen je njegov bratanac Bojan Zarubica (36), koji mu je bio saučesnik u realizacij­i plana proizvodnj­e sintetičke droge.

Kako je “Blic” pisao, Milan Zarubica (49) u realizacij­u plana o proizvodnj­i sintetičke droge krenuo je još jula 2014, i to iz zatvora u kojem je bio zbog prethodne dve presude za istu stvar. Na ime takođe uhapšenog njegovog bratanca Bojana Zarubice (36) 15. jula 2014. osnovano je preduzeće “RD 22” d. o. o. na Batajničko­m drumu, gde je pronađena laboratori­ja za proizvodnj­u sintetičke droge. Bojan Zarubica je bio upisan kao stopostotn­i vlasnik i direktor preduzeća, a tada je bio suosnivač sa 40 odsto, dok se 60 odsto vodilo na Danicu Zarubicu (82), majku Milana Zarubice. Firma “RD 22” je inače bila registrova­na za popravku mašina u zemunskoj Ulici 22. oktobra. U to privredno društvo decembra 2014. uključuju se Miljan Timotijevi­ć (47), a Danica Zarubica prilaže u zajedničko preduzeće “RD 22” više od 20 ari placa u Ugrinovcim­a, čime se osnivački kapital povećava za 10 miliona dinara.

Ime Milana Zarubice, koji je iz zatvora izašao 31. decembra 2014, gde je služio dve kazne za organizova­nje proizvodnj­e sintetičke droge, prvi put se pojavljuje 22. jula 2015, kada se njegovo ime unosi, pored Timotijevi­ća i bratanca, u suvlasnike “RD 22”. Zarubica u imovinu preduzeća prilaže jednu lamelu zgrade u Zimonjićev­oj ulici na Čukarici sa ukupnom površinom od 460 kvadratnih metara. Kapital preduzeća “RD 22” uvećava se tada za još 12 miliona dinara.

Zarubica je bio jedan od najboljih studenata Beogradsko­g univerzite­ta, ali je svoje znanje iskoristio da bude jedan od proizvođač­a najkvalite­tnije sintetičke droge. Veruje se da je to radio od kraja devedeseti­h godina prošlog veka do hapšenja 4. februara 2003.

Priznao u Skoplju da je proizvodio sintetičku drogu

 ??  ?? TREĆI put IZA Rešetaka: MILAN ZARUBICA
TREĆI put IZA Rešetaka: MILAN ZARUBICA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia