Blic

Stojke je tresnuo i ostao živ

On je, dečko, pogrešio i izvinio se, kaže trener Partizana koji danas očekuje duel sa Kolubarom.

- Aleksandar Pijevac

Reakcija Vladimira Stojkovića je i dalje glavna tema u Humskoj, iako Partizan nema više vremena da razmišlja o 158. večitom derbiju.

Crno-beli danas (15 sati) u Lazarevcu gostuju Kolubari u šesnaestin­i Kupa Srbije, ali je trener Zoran Mirković, umesto da priča o narednom rivalu, morao prvo da brani svog golmana.

- Mislim da na svetu ne postoji čovek koji u nekom trenutku nije izgovorio nešto slično. To se desilo meni. Što kaže naš narod, da tresne pa ostane živ. Stojke je ostao živ, izvinio se. Ne treba mu sad drati kožu. Čovek je rekao da je pogrešio i mislim da tu treba staviti tačku. Sa druge strane, njegova izjava mi pokazuje koliko je mojim fudbalerim­a stalo do pobede. Stojković je iz nekog žala i naboja što smo primili gol, ako smo ga uopšte primili, rekao to što je rekao. Stavio bih tu tačku, mada mi smo skloni da razapnemo ljude na krst. On je, dečko, pogrešio i rekao da je pogrešio. Bilo bi pogubno da je bilo obratno, da je rekao da se ne kaje - smatra trener Mirković.

On je morao da odgovara i na pitanje da li je Zvezdin gol regularan ili je sudija pogrešio posle šuta Boaćija.

- Pogledao sam snimak jednom ili dvaput. Nijedan od snimaka me nije ubedio da jeste ili nije jer su iz nepovoljni­h uglova. Zato ne želim da nastavljam polemiku i da se vraćam na to. Ne bi trebalo da se više bavimo tim stvarima i da gubimo energiju, već da nastavimo.

Mirković je podsetio da je Kup takmičenje u kojem se dešavaju iznenađenj­a, i to baš u ranim fazama, kada favoriti baš i nisu favoriti.

- Mi smo Partizan. Jednostavn­o, to je igračima posao, obaveza. Ovo jeste put kojim treba da idemo, ali sam svestan da nismo u sedlu kako treba. Ne sme doći do opuštanja ni jednog jedinog momenta. Nisu se čestito ni slegle strasti od derbija, a već imamo narednu obavezu u Kupu. U tom takmičenju nema popravnog. Kolubara je sastavljen­a od mladih i prekaljeni­h igrača koji su igrali Superligu i u inostranst­vu. Imaju ambicije da se vrate u Drugu ligu, imaju dobru infrastruk­turu, teren je u odličnom stanju, nova tribina je sagrađena i očekujem odličan meč - dodao je Mirković.

Stavio bih tačku na to što je rekao, mada smo mi narod koji je sklon tome da nekoga razapne na krst. Bilo bi pogubno da se nije predomisli­o

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia