Blic

Trofeji se broje na kraju“

FILIP ČOVIĆ ZA „BLIC“, POSLE OSVAJANJA SUPERKUPA ABA LIGE KAŽE:

- J. Medić

„Uvek je lepo kada se pobedi, ali ovo ništa ne znači. Mi želimo da budemo najbolji kada je najvažnije”, rekao je bek Crvene zvezde.

Košarkaši Crvene zvezde su oduševili navijače i javnost posle partija u Superkupu ABA lige u Laktašima koji su, usudićemo se da kažemo, rutinski osvojili. Muhamed Faje je poneo MVP priznanje, Nemanja Nenadić je oduševio na debiju, dok je Majkl Odžo nagrađen ovacijama. Stratos Perperoglu je demonstrir­ao iskustvo i znanje, dok je povratnik u crveno-bele redove Majk Cirbes dominirao u reketu. Dobre partije novajlija bile su praćene i odličnom igrom starosedel­aca.

Dan posle povratka iz Laktaša, Filip Čović je odgovorio na poziv iz sportske redakcije “Blica” i pričao o utiscima posle prvog osvojenog trofeja u sezoni.

- Sjajno je to što smo sezonu započeli osvajanjem pehara, ali ako nismo arhivirali ovaj uspeh odmah u autobusu kada smo se vraćali iz Laktaša, pravo je vreme da to sada uradimo. Nas za dva dana čeka start u ABA ligi, stiže nam Cibona, tako da nemamo mnogo vremena za radost i euforiju - počeo je priču za naš list Čović.

Crvena zvezda je tokom leta doživela rekonstruk­ciju i mnogo stvari je trebalo složiti. Na osnovu viđenog u Laktašima, kao i na pet pripremnih mečeva koji su prethodili putu za Republiku Srpsku, stiče se utisak da su

Milan Tomić

i njegovi saradnici uradili odličan posao.

- Delovali smo izuzetno dobro na terenu i osvajanje ovog pehara trebalo bi da iskoristim­o kao podstrek da radimo još bolje, a ne da se opustimo. Moramo da nastavimo da treniramo u istom ritmu, slušamo savete šefa. Ostalo je da se slože još neke kockice, ali dobro smo krenuli i to je najvažnije.

Posle osam utakmica već se vidi pečat Milana Tomića. Nema opuštanja kod nekadašnje­g pomoćnog trenera Olimpijako­sa. Svi moraju da budu na nivou tokom 40 minuta.

- Šef uvek traži da budemo koncentris­ani i insistira na tome da nema opuštanja ni kada vodimo sa plus 20. On je i u Laktašima uzimao tajm-aute kako bi nam skrenuo

pažnju gde grešimo, iako smo u tim trenucima vodili sa deset i više koševa. Ali on oseti kada se opustimo, pa onda insistira pre svega na dobroj odbrani, a onda i na efikasnom napadu.

Do početka ABA lige ostalo je još svega dva dana. Crveno-beli će na startu nove plovidbe po Jadranu, u petak od 20 sati ugostiti Cibonu u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

- Ne mogu puno da pričam o utakmici protiv njih jer nismo još gledali video, ali u jedno sam siguran, ukoliko budemo bili na svom nivou, možemo svakoga da pobedimo. Opet kažem, ovaj osvojen pehar ne treba i ne mora ništa da znači u odnosu na nastavak sezone. Tek sledi ono najvažnije. Hoćemo da budemo najbolji i na kraju sezone.

Kladionice kao glavnog kandidata za osvajanje šampionsko­g prstenja na Jadranu izdvajaju baš Zvezdu.

- Prerano je o tome govoriti. Ne volim kladionice, niti se kladim. Imamo cilj, težićemo da ga ostvarimo i da na kraju dođemo do što više pehara u sezoni - zaključio je Čović.

ZVEZDA PRVU UTAKMICU U ABA LIGI IGRA U PETAK OD 20 SATI, KADA U „PIONIRU“GOSTUJE CIBONA

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia