Blic

Bjelica sa srpskom zastavom, Bogdan leži u bolničkom krevetu

SRPSKI KOŠARKAŠI U NBA LIGI NA MEDIJA DANU PRED POČETAK NOVE SEZONE (16. OKTOBAR) Bogdanović će posle operacije kolena da pauzira od četiri do šest nedelja. Nikola Jokić želi da Denver odvede u plej-of.

- Aleksandar Pijevac

Nasmejan, sa visoko podignutom srpskom zastavom, Nemanja Bjelica se predstavio navijačima Sakramenta na medija danu organizova­nom pred početak nove NBA sezone. Nažalost, društvo Bjelici nije mogao da pravi Bogdan Bogdanović, koji Ptičica: košarkaši klipersa nisu mogli da „Pobegnu“bobiju marjanović­u se javio iz bolničkog kreveta. Asu Kingsa je operisano levo koleno i pauziraće između četiri i šest nedelja.

- Medija dan je bio baš zabavan ove godine! :) :) :) Da ne zaboravim da vam kažem da je artroskopi­ja prošla dobro, sada je vreme za oporavak! - poručio je Bogdanović, koji će već danas početi sa oporavkom.

Bjelica nije krio zadovoljst­vom što je iz Minesote stigao u Sakramento, gde će postati deo male srpske kolonije u glavnom gradu Kalifornij­e.

- Istina je da sam razmišljao da se vratim u Evropu. Onda sam razgovarao sa Peđom Stojaković­em, koji me je ubedio da su Kingsi najbolji izbor za moju karijeru. Takođe, ideja o dolasku u Sakramento se svidela i mojoj porodici. Dobro sam razmislio i shvatio da ne mogu da kažem “ne” Peđi, Divcu i Bogdanović­u. Ovo je ostvarenje sna i radujem se da ponovo igram sa Bogdanom - rekao je Bjelica, koji će nositi dres sa brojem 88.

On kaže da zna kako može da pomogne mladom timu “kraljeva”.

- Svi misle da ja samo šutiram trojke, ali to nije tačno. Postoje i druge stvari koje radim dobro. U Minesoti sam prihvatio ulogu koju sam dobio. Nadam se da će u Sakramentu stvari biti drugačije, odnosno bolje za mene - iskren je Bjelica.

Od srpskih košarkaša u NBA ligi najveću pažnju medija privukao je Nikola Jokić.

Sada sa novim i bogatim petogodišn­jim ugovorom, navijači od Jokića očekuju da tim odvede u plej-of.

- Svima je jasno da ako ne uđemo u plej-of, onda to neće biti uspešna sezona - rekao je Jokić, koji će od Denvera u narednih pet sezona dobiti 147 miliona dolara.

Denver je u doigravanj­u poslednji put bio 2013. godine, a pored velikih planova sa klubom, Nikola razmišlja i o ličnim ciljevima.

- Da, možda i ja iz svega izvučem dobit. Igranje na Ol-staru je cilj kojem težim. Mislim da bi trebalo da se ugledamo na Dalas iz 2011. godine. Meveriksi nisu imali supertim kao Golden Stejt ili Klivlend, ali su stigli do titule. Zato moramo u plejof - dodao je Jokić.

Lepe reči o srpskom košarkašu ima i trener Nagetsa Majkl Malon, koji i dalje ne može da veruje kakvog igrača ima u svom timu.

- Neke stvari kod Nikole nikako ne mogu da razumem. Često smo razgovaral­i i još se čudim kada mi kaže: “Treneru, mislim da nisam dobar kao taj ili taj košarkaš”. Samo sam ga pogledao i rekao sam mu “da je lud”. Bolji je od svih - istakao je Malon.

Zanimljivo je bilo i u Plaja Visti, gde je Boban Marjanović sa selfi štapom jurio saigače iz LA Klipersa sa kojima je posle medija dana produžio na Havaje gde počinje trening kamp. Marjanović­u je društvo pravio i Miloš Teodosić, koji je prošle godine propustio polovinu sezone zbog povrede stopala.

- Osećam se mnogo bolje nego prethodne sezone. Spreman sam - izjavio je Teodosić, koji je odlučio da još jednu sezonu ostane među Klipersima.

 ??  ?? džoker iz kolorada: nikola jokić obećava Plej-of da se zna ko dolazi iz zemlje košarke: nemanja bjelica na Predstavlj­anju u dresu sakramenta BJELICA KAŽE DA GA JE PEĐA STOJAKOVIĆ NAGOVORIO DA DOĐE MEĐU „KRALJEVE“IZ SAKRAMENTA kakav je to medija dan bez mene: bodan bogdanović Posle operacije kolena
džoker iz kolorada: nikola jokić obećava Plej-of da se zna ko dolazi iz zemlje košarke: nemanja bjelica na Predstavlj­anju u dresu sakramenta BJELICA KAŽE DA GA JE PEĐA STOJAKOVIĆ NAGOVORIO DA DOĐE MEĐU „KRALJEVE“IZ SAKRAMENTA kakav je to medija dan bez mene: bodan bogdanović Posle operacije kolena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia