Blic

Komičar osuđen zbog silovanja

BIL KOZBI OSUĐEN ZBOG NAPADA NA ANDREU KONSTAND, JOŠ 60 ŽENA NA SPISKU ŽRTAVA

-

Jedan od najomiljen­ijih američkih komičara Bil Kozbi (81) osuđen na višegodišn­ju robiju zbog silovanja počinjenog 2004. godine.

- Vreme je za pravdu. Gospodine Kozbi, sve vam se sada vratilo. Došao je taj trenutak - reči su kojima je sudija Stiven O‘nil obratio Kozbiju na čitanju presude za krivično delo silovanja, za koje je krivim proglašen u aprilu.

Advokati komičara koji je osamdeseti­h godina bio zvezda popularne serije „Kozbi šou“tražili su da zbog godina bude osuđen na kućni pritvor, ali to nije usvojeno.

Tužilac Kevin Stil je odbacio taj zahtev, navodeći da je Kozbi, bez obzira na godine, umeo vrlo dobro da dugo krije čitav slučaj i da se na pravdu dugo čekalo.

Kozbi je proglašen krivim da je silovao Andreu Konstendov­a je prijavila silovanje 2005, ali tvrdi je slučaj zataškan jer je Kozbi kontrolisa­o šta se objavljuje o njemu u medijima Konstant u njegovoj kući u predgrađu Filadelfij­e 2004, ali desetine žena još tvrdi da ih je napao.

Procene su da je broj žrtava čak 60, a mnoge od njih otkrile da su više puta pokušale da alarmiraju policiju, ali nisu izazvale nikakvu reakciju, što je potvrdila i Konstendov­a.

Jedna od njih, bivša manekenka Linda Braun rekla je da ju je Kozbi odveo na večeru 1969. i rekao da ima poklon za nju u njegovoj hotelskoj sobi u Torontu. Tamo joj je dao piće, nakon čega se onesvestil­a, da bi se probudila gola u krevetu s njim.

I druge Kozbijeve žrtve svedočile su da je ih je komičar u većini slučajeva prvo drogirao, a potom silovao.

Mnoge od Kozbijevih žrtava najavile su da će nastaviti da traže

pravdu na sudu.

 ??  ?? kozbi nije želeo da se obrati sudu
kozbi nije želeo da se obrati sudu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia