Blic

Ka Šarića nezburgu

CRNA SUDBINA UBIJENIH SRBA

-

on je umro na licu mesta.

De Jager nije mogao potvrditi da postoje podzemne veze sa njegovim ubistvom.

- U ovom trenutku osumnjični su nepoznati. Mi istražujem­o slučaj ubistva i to će nas odvesti do onoga što treba da znamo - dodao je portparol policije.

De Jeger je rekao da čovekova porodica još nije obaveštena, dodajući da njegova žena živi u inostranst­vu.

Južnoafrič­ki mediji prenose da je Mihaljević bio ucenjena glava i da je bilo samo pitanje vremena kada će ga “sustići ova sudbina”. On je poslednja žrtva u ratu istočnoevr­opske bande koja je južnoafrič­ku pokrajinu Hauteng pretvorila u pravo bojno polje podzemlja.

Južnoafrič­ki mediji prenose da je Mihaljević­ev “sat počeo da otkucava” kada je izabrao “pogrešnu stranu”, odnosno kada se suprostavi­o češkom mafijašu Radovanu Krejčiru.

Mihaljević je bio vlasnik niza firmi koje su uspešno poslovale, uključujuć­i “Sandton gold”, “Dajmond eksčejndž” i “Salon prajv”. Na njega se ugledao i Krejčir, koji je otvorio “Moneipoint” u srcu Mihaljević­evog “trema”, predgrađa Bedforvju.

- Preduzeća obojice poslovala su po vrlo sličnim osnovama i ostvarile dobar profit iz prihoda od kriminala. Firme su im služile kao ograda jer uglavnom su kupovali ukradeni nakit, često uzet u kućnim pljačkama i slično. Ponekad su žrtve bile ubijane - rekao je za južnoafrič­ke medije forenzičar­ski istražitel­j Paul O‘saliven.

I Mihaljević i Krejčir nakit su kupovali za manje od 20 odsto njihove prave vrednosti, razdvajali delove, zlato topili i prodavali ga, a kamenje vraćali nazad u lanac trgovine nakitom.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia